Antena 3 CNN Externe UE va convoca un summit de urgenţă pe tema revoltelor sociale din ultima perioadă

UE va convoca un summit de urgenţă pe tema revoltelor sociale din ultima perioadă

UE va convoca un summit de urgenţă pe tema revoltelor sociale din ultima perioadă
Sursa foto: Summit
23 Ian 2009   •   21:15

Revoltele sociale şi protestele violente de care au parte multe din ţările Europei, pe fondul crizei financiare şi creşterii ratei şomajului, i-au determiant pe liderii europeni să convoace organizarea de urgenţă a unui summit pe această temă, în luna martie. Declaraţia a fost făcută de un înalt oficial al UE, care a adăugat că aceasta este "una din marile provocări ale Consiliului de primăvară".
Ţări precum Bulgaria, Ungaria, Letonia, Lituania, Grecia şi Islanda au fost zguduite recent de revolte sociale, dar şi alte state sunt nevoite să-şi reducă cheltuielile bugetare, din cauza crizei economice mondiale.
Cea mai mare îngrijorare o provoacă situaţia din Bulgaria, unde s-au înregistrat proteste violente săptămâna trecută. Manifestanţii au cerut Guvernului să ia măsuri împotriva corupţiei, fapt care a determinat Uniunea Europeană să retragă sute de milioane de dolari din ajutorul pentru integrare destinat ţării.
Proteste violente au avut loc şi în Grecia, unde şomajul a ajuns la 7,4%, iar prognozele arată că acesta va urca la 9,4% până în 2010. Şi în Spania rata şomajului atinge cote alarmante, estimându-se că va atinge 18,7% în 2010.
Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close