Antena 3 CNN Externe UE va investi 55 de milioane de euro pentru mărirea siguranţei în folosirea internetului de către copii

UE va investi 55 de milioane de euro pentru mărirea siguranţei în folosirea internetului de către copii

UE va investi 55 de milioane de euro pentru mărirea siguranţei în folosirea internetului de către copii
12 Dec 2008   •   13:04

Un internet mai sigur pentru copii. Acesta este unul dintre obiectivele Uniunii Europene în următorii patru ani. Astfel, Bruxelles-ul va da 55 milioane euro pentru mărirea siguranţei în folosirea internetului, de către copii începând din ianuarie. Ultimele sondaje arată că 60% dintre părinţii europeni se tem că tinerii vor deveni victimele internetului.
Noul program pentru un Internet mai sigur, care va intra în vigoare la începutul lui 2009, a fost propus de Comisia Europeană la începutul acestui an. Scopul este acela de a proteja copiii şi pentru a le da posibilitatea să folosească în siguranţă servicii online precum reţelele sociale, blogurile şi comunicarea prin mesaje. Vor fi finanţate proiecte ce urmăresc crearea unei baze de cunosţinte privind noile tendinţe în utilizarea tehnologiilor online şi consecinţele acestora asupra vieţii copiilor.
Jumătate din bugetul alocat noului program, va fi distribuit pentru creşterea gradului de sensibilizare a publicului, 34% pentru lupta împotriva conţinutului ilegal, iar 10% pentru promovarea unui mediu online mai sigur. Un sondaj al CE arătă că 60% dintre părinţii din Europa sunt îngrijoraţi pentru copiii lor, care ar putea deveni victime ale manipulării psihologice în mediul online, iar mai mult de 50% sunt îngrijoraţi că aceştia ar putea fi hărţuiţi.
Un studiu la nivel european indică faptul că 75% dintre copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani folosesc deja Internetul şi jumătate dintre cei de 10 ani au un telefon mobil. Această iniţiativă este continuarea programului pentru un internet mai sigur derulat între 2005 şi 2008.
Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close