Antena 3 CNN Externe Un afiş publicitar de pe o biserică, cu o femeie îmbrăcată sumar, provoacă polemici la Veneţia

Un afiş publicitar de pe o biserică, cu o femeie îmbrăcată sumar, provoacă polemici la Veneţia

Un afiş publicitar de pe o biserică, cu o femeie îmbrăcată sumar, provoacă polemici la Veneţia
Sursa foto: afis biserica venetia
04 Mai 2009   •   23:38

Un afiş publicitar din Veneţia a devenit motiv de ceartă între municipalitate şi clerici. Panoul, în care e înfăţişată o femeie îmbrăcată sumar, e amplasat chiar pe faţada bisericii San Simeon Piccolo din oraş. Un episcop a declarat ca poza e "monsturoasă" şi foarte mulţi veneţieni îi dau dreptate. Administratorul patrimoniului arhitectural ia însă apărarea firmei publicitare. El susţine că doar prin fonduri venite din publicitate se pot restaura clădirile.

?Acest panou publicitar este monstruos şi imoral. (...) Dauna morală pe care ne-o aduce este foarte gravă?, a declarat episcopul Antonio Meneguolo.

Biserica San Simeon Piccolo este foarte frecventată, în primul rând de către veneţieni, deoarece slujba se ţine în limba latină.

Episcopul consideră că ?a căuta profitul prin acest tip de publicitate este murdar? iar afişul ar trebui să dispară deoarece ?contractul de publicitate a expirat pe 31 martie; acest lucru înseamnă că în acest moment compania respectivă îşi face publicitate gratuit?
Antena3.ro

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close