Antena 3 CNN Externe Un apropiat al Iuliei Timoşenko, ALES PREŞEDINTE AL PARLAMENTULUI din Ucraina

Un apropiat al Iuliei Timoşenko, ALES PREŞEDINTE AL PARLAMENTULUI din Ucraina

Un apropiat al Iuliei Timoşenko, ALES PREŞEDINTE AL PARLAMENTULUI din Ucraina
Sursa foto: Foto: kyivpost.com
22 Feb 2014   •   13:51
Adjunctul Iuliei Timoşenko, Oleksandr Turcinov, a fost ales sâmbătă preşedinte al Parlamentului ucrainean, înlocuindu-l în funcţie pe un apropiat al preşedintelui Viktor Ianukovici care a demisionat sâmbătă dimineaţa, relatează AFP, conform Mediafax.
Turcinov a fost ales cu 288 de voturi dintr-un total de 450. "Puterea în Ucraina îşi reia activitatea pentru stabilizarea situaţiei", a declarat el imediat după ce a fost ales.
El în înlocuieşte în funcţie pe Volodimir Ribak, care şi-a dat demisia sâmbătă dimineaţa, după semnarea, vineri, a unui acord care prevede concesii politice importante din partea puterii, în urma a trei luni de proteste care s-au extins în ţară şi s-au transformat într-o baie de sânge în capitală.
Părăsirea taberei preşedintelui Inaukovici a continuat sâmbătă, în urma violenţelor soldate cu aproape 80 de morţi în trei zile, în centrul Kievului.
Verhovna Rada (Parlamentul) a votat, de asemenea, o lege care deschide în mod teoretic calea eliberării Iuliei Timoşenko din închisoare. Unul dintre liderii "revoluţiei portocalii" prooccidentale din 2004, Timoşenko, un fost premier, a fost condamnată în 2011 la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere.
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close