Antena 3 CNN Externe Un bărbat şi-a pierdut viaţa în timpul curselor cu tauri de la Pamplona (VIDEO)

Un bărbat şi-a pierdut viaţa în timpul curselor cu tauri de la Pamplona (VIDEO)

Un bărbat şi-a pierdut viaţa în timpul curselor cu tauri de la Pamplona (VIDEO)
Sursa foto: Pamplona
11 Iul 2009   •   10:15

Un bărbat a murit în timpul curselor tradiţionale cu tauri care se desfăşoară anual la Pamplona. Incidentul este primul de acest gen din ultimii 14 ani, când a fost ucis un tânăr american în vârstă de 22 de ani. De această dată, victima este un spaniol, Daniel Jimeno Romero, în vârstă de 27 de ani, care a avut ghinionul să fie străpuns de coarnele taurului în zona gâtului.

Alţi şase participanţi la eveniment au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost luaţi în coarne de taurii furioşi.





"Encierro", aşa cum este denumită cursa cu tauri, este o tradiţie veche de 400 de ani şi se desfăşoară pe un traseu de 825 de metri. Animalele sunt eliberate pe un traseu bine stabilit şi marcat de organizatori, care se întinde de la grajduri şi până la arene. Mii de curajoşi se aruncă în faţa lor şi încearcă să alerge cât mai repede. Taurii sunt apoi ucişi în luptele din arene.

Festivalul lasă în urmă mai mulţi răniţi în fiecare an, în pofida avertismentelor lansate de autorităţile locale. Cursele cu tauri au provocat numeroase proteste şi în rândul organizaţiilor de protecţie a animalelor, însă spaniolii nu vor să renunţe la tradiţie. Bărbatul mort anul acesta este cea de-a 14-a victimă, începând cu anul 1924.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close