Antena 3 CNN Externe Un canadian îşi va monta o mini-cameră de filmat în ochi şi va realiza un documentar (VIDEO)

Un canadian îşi va monta o mini-cameră de filmat în ochi şi va realiza un documentar (VIDEO)

Un canadian îşi va monta o mini-cameră de filmat în ochi şi va realiza un documentar (VIDEO)
Sursa foto: canadian
06 Mar 2009   •   20:26

Nu vede cu un ochi dar asta nu-l mpiedică să-şi pună în locului lui o mini-cameră de filmat. Este vorba despre un canadian, producător de film, care vrea astfel să realizeze un documentar.

"Când eram copil, m-am rănit la ochi într-un accident cu o puşcă de vânătoare. Eram la ferma bunicului meu, în Irlanda de Nord".

Aşa începe povestea lui Rob Spence. 20 de ani mai târziu, ochiul rănit era deformat, iar durerea necruţătoare. Doctorii au decis să i-l scoată. Poate tocmai pentru că şi-a pierdut un ochi, canadianul a ales să lucreze în industria filmului. Iar într-o zi i-a venit o idee care l-a convins să sfideze imposibilul.

"Mă uitam la micuţa cameră de luat vederi de la mobilul meu şi am început să mă gândesc la omul bionic", spune Rob Spence.

Acesta a fost ajutat de o echipă de entuziaşti şi pasionaţi de tehnologia revoluţionară. Cu toţii muncesc zi şi noapte pentru a construi un ochi bionic, dotat cu o cameră de luat vederi. Cu ajutorul lui, canadianul va putea filma tot ce vede.

"Vreau să îmi transform proteza pentru ochi într-o cameră de luat vederi. Şi chiar dacă nu am bani deloc, mulţi oameni s-au oferit să mă ajute", a declarat Spence.

Dacă pentru ajutoarele lui totul este doar un proiect incitant, pentru Rob Spence este mai mult de atât. Canadianul vrea să facă un documentar în care să tragă un semnal de alarmă în privinţa transformării ţării sale într-o societate aflată sub supraveghere.



Observator

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close