Antena 3 CNN Externe Un controlor de trafic aerian a adormit la birou lăsând două avioane să zboare "în orb"

Un controlor de trafic aerian a adormit la birou lăsând două avioane să zboare "în orb"

Un controlor de trafic aerian a adormit la birou lăsând două avioane să zboare "în orb"
Sursa foto: Foto: positive.ws
24 Mar 2011   •   22:29

Un controlor de trafic aerian din turnul aeroportului Reagan National Airport, din Wahington D.C. a adormit în timpul serviciului lăsând două avioane să survoleze spaţiul aerian, fără instrucţiuni de aterizare, informează The Telegraph.

În timp ce pe parcursul zilei, în turnul de la Reagan National Airport sunt două persoane care monitorizează traficul aerian şi oferă indicaţii pentru aterizare, pe tura de noapte există o singură persoană care se ocupă de acest lucru.

Două avioane au fost lăsate să zboare "în orb" de controlorul care a aţipit, unul dintre cele două fiind salvat de la un accident de un controlor regional care le-a indicat să mărească altitudinea la care zboară.

În urma incidentului, oficialităţile americane au impus Federaţiei Aviaţiei Americane să oblige aeroporturile să folosească doi controlori pe timp de noapte. Situaţia de la Reagan National Airport a fost caracterizată ca "inacceptabilă" de către autoritări, aeroportul aflându-se la doar câţiva kilometri de Pentagon, Casa Albă şi Capitoliu.

×
Subiecte în articol: Washington avioane aterizare
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close