Antena 3 CNN Externe Un episcop care a negat uciderea evreilor de către nazişti, iertat de Papa Benedict

Un episcop care a negat uciderea evreilor de către nazişti, iertat de Papa Benedict

Un episcop care a negat uciderea evreilor de către nazişti, iertat de Papa Benedict
Sursa foto: papa benedict
05 Feb 2009   •   23:47

Un episcop care a negat uciderea evreilor de către nazişti a fost iertat de Papa Benedict, care i-a anulat excomunicarea. A urmat un scandal enorm. Germania a reacţionat ferm şi a cerut preotului să-şi ceară public scuze. În replică, Suveranul Pontif susţine că nu a ştiut poziţia episcopului faţa de Holocaust.
Cazul prelatului a revenit în atenţie după ce papa a anulat excomunicarea.
?Problema fundamentală, prin decizia Vaticanului, e faptul că se dă impresia că Holocaustul poate fi negat?, susţine cancelarul Germaniei, Angela Merkel.
Germania pedepseşte cu închisoarea pe cei care neagă Holocaustul. După reacţia dură a cancelarului german, Vaticanul a venit cu o scuză: Suveranul Pontif nu era la curent cu declaraţiile episcopului Williamson la momentul semnării actului de reprimire şi îi cere preotului să-şi retragă afirmaţiile.
"Dacă Williamson doreşte să aibă autoritate deplină ca preot în Biserica Catolică va trebui să îşi ceară scuze public şi clar pentru tot ce a afirmat despre Shoah şi să îşi retragă declaraţiile?, susţine purtătorul de cuvânt al Vaticanului.
Excomunicarea lui Richard Williamson a survenit în 1988 cand înaltul prelat a consacrat patru episcopi fără acordul Papei Ioan Paul al II-lea.
Observator

×
Subiecte în articol: Papa Benedict al XVI-lea
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close