Antena 3 CNN Externe Un expert a fost sancţionat, după ce a avertizat că centrul Italiei ar putea fi lovit de un cutremur puternic

Un expert a fost sancţionat, după ce a avertizat că centrul Italiei ar putea fi lovit de un cutremur puternic

Un expert a fost sancţionat, după ce a avertizat că centrul Italiei ar putea fi lovit de un cutremur puternic
Sursa foto: cutremur
06 Apr 2009   •   13:51

În urmă cu câteva săptămâni, un expert italian avertizase că în centrul Italiei s-ar putea produce un cutremur puternic. Însă, şeful Protecţiei Civile, Guido Bertolaso, a cerut sancţionarea acestuia pentru răspândirea de informaţii false.

Potrivit Corriere della Sera, Giampaolo Giuliani avertizase încă de pe 29 martie că va avea loc un cutremur. Chiar în ziua în care a făcut anunţul, în zona Sulmona a avut loc un seism de 4 grade pe scara Richter.

La scurt timp după această declaraţie, expertul a fost acuzat de lansarea unor informaţii false. Mai mult, acesta a fost învinuit că ar fi vrut să producă panică.


Giuliani a făcut anunţul, după ce a studiat emisiile de radon, un gaz radioactiv care se acumulează în faliile seismice înaintea cutremurelor.


50 de persoane au murit şi 50.000 au rămas fără case, în urma unui cutremur de peste 6 grade produs în această dimineaţă în Italia.

Antena3.ro


×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close