Antena 3 CNN Externe Un film horror a inspirat trei britanici să omoare în chip sadic un adolescent

Un film horror a inspirat trei britanici să omoare în chip sadic un adolescent

Un film horror a inspirat trei britanici să omoare în chip sadic un adolescent
Sursa foto: Legat de copac
28 Iun 2009   •   19:00

Doi bărbaţi şi o femeie din Marea Britanie au fost condamnaţi pe viaţă sâmbătă pentru uciderea ?în chip sadic? a unui adolescent. Simon Everitt, un student la inginerie în vârstă de 17 ani, a fost băgat de cei trei în portbagajul unei maşini şi dus într-o pădure de lângă localitatea Yarmouth, Norfolk.

Odată ajunşi acolo l-au legat pe tânăr de un copac, i-au turnat petrol pe gât şi i-au dat foc. Flăcările au ars funia cu care băiatul era legat de copac, dar acesta nu a mai avut timp decât să se îndepărteze câţiva paşi înainte să moară. Scenariul crimei le-a fost inspirat de un film de groază.

Criminalii au târât cadavrul într-un canal şi au încercat să îl ascundă acoperindu-l cu un strat subţire de pământ.

Jonathan Clarke, în vârstă de 20 de ani, Jimi-Lee Stewart, 25 de ani şi Maria Chandler, 40 de ani, au fost acuzaţi de crimă în urmă cu o lună. Ideea crimei le-a venit după Jonathan Clarke a urmărit filmul de groază ?Severance?. ?N-ar fi bizar dacă am putea face asta în viaţa reală??, le-a spus el apoi prietenilor săi.

Conform judecătorului, Clarke va sta în închisoare cel puţin 27 de ani înainte să poată fi eliberat condiţionat, Stewart, 22, iar Chandler 17 ani.

?Crima a presupus un grad ridicat de plănuire şi premeditare. Totuşi, nu a fost un act plănuit de terorism sau asasinat politic. El a adăugat că Stewart nu poate fi descris totuşi ca o persoană sadică, însă ?a luat parte complet la inducerea suferinţei mentale şi fizice lui Simon Everitt înainte de moartea acestuia, suficient ca acţiunile sale să poată fi descrise în termeni legali ca tortură?.

Crima a fost atât de şocantă pentru rudele criminalilor încât acestea au dat declaraţii şi au adus probe împotriva lor în proces. Mama lui Stewart a sunat la poliţie imediat după ce fiul ei i-a mărturisit crima. Autorităţile au aflat locul faptei în urma declaraţiilor făcute de fratele şi sora lui Clarke.

Autopsia a arătat că Simon Everitt a murit după ce a înghiţit combustibilul. Everitt, care învăţa la Colegiul Great Yarmouth, a fost dat dispărut în 9 iunie anul trecut.

Antena3.ro

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close