Antena 3 CNN Externe Un fost guvernator mexican, arestat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Un fost guvernator mexican, arestat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Un fost guvernator mexican, arestat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani
de M.T.    |    26 Iun 2013   •   10:35

Fostul guvernator mexican Andres Granier a fost arestat, marţi, acesta fiind acuzat de delapidarea a milioane de pesos din banii publici, informează Reuters.

Scandalul va arăta cât de hotărât este noul preşedinte al ţării să-şi respecte promisiunea de a lupta împotriva corupţiei, în condiţiile în care Granier este membru în partidul care l-a dus pe Enrique Pena Nieto în funcţia de şef al statului.

Granier, care a fost guvernatorul statului Tabasco până în luna decembrie a anului trecut, a fost externat dintr-un spital din Mexico City şi a fost luat în custodie de procurori, au precizat surse juridice.

„A fost arestat sub acuzaţia de spălare de bani şi evaziune fiscală”, a precizat una dintre surse, care a dăugat că fostul oficial va fi adus în faţa judecătorilor în orele următoare pentru audierile preliminare.

Arestarea lui Granier a fost confirmată şi de avocatul acestuia, la un post local de radio.

Decizia de arestare a lui Andres Granier a fost luată în data de 14 iunie, după ce poliţia a descoperit 88,5 milioane de pesos mexicani, aproximativ 6,6 milioane de dolari, într-un birou al fostului său ministru de finanţe.

Granier a evitat audierile, internându-se în aceeaşi zi din cauza unor probleme cardiace.

Fostul guvernator a negat acuzaţiile că administraţia sa ar fi delapidat cel puţin 1,9 milioane de pesos din banii publici în 2011 şi 2012.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close