Antena 3 CNN Externe Un grup de elevi români, blocat mai mult de 12 ore pe aeroportul Luton din Londra

Un grup de elevi români, blocat mai mult de 12 ore pe aeroportul Luton din Londra

Un grup de elevi români, blocat mai mult de 12 ore pe aeroportul Luton din Londra
Sursa foto: Luton
07 Feb 2009   •   19:42

Un grup de 50 elevi şi 13 cadre didactice, care urma să ajungă sâmbătă în ţară, cu un avion al companiei Wizz Air, a fost blocat timp de mai mult de 12 ore pe aeroportul Luton din Londra. Din grup fac parte 35 de elevi ai liceului bucureştean I.L.Caragiale şi elevi ai altor licee. Ei susţin că nici un reprezentant al companiei aeriene nu i-a contactat pentru a le oferi explicaţii. Cei 50 de elevi au vârste cuprinse între 12 şi 16 ani.
Mioara Bogdan, mama unuia din copii a declarat pentru agenţia Mediafax că "sunt nemâncaţi, speriaţi şi până acum nu ştiu nimic din ce o să li se întâmple. Au rămas fără bani, pentru că nimeni nu s-a aşteptat la aşa ceva şi nici nu avem cum să le trimitem, pentru că nu au carduri. Nici până acum cei de la compania aeriană nu au fost în stare să rezolve ceva. Susţin doar că pista e îngheţată, dar nu fac nimic pentru copii". Ea susţine că grupul este pe aeroport de la ora 06.00 dimineaţa.
Profesorii însoţitori au apelat la consulatul României la Londra, pentru a rezolva situaţia, iar purtătorul de cuvânt al Ministerului român de Externe a declarat că ambasadorul României la Londra se va deplasa la Luton, pentru a verifica situaţia copiilor. Între timp, grupul a fost cazat la un hotel din apropierea aeroportului. Compania a motivat că decolarea nu a fost posibilă, din cauza vremii nefavorabile. Mai multe curse aeriene au fost întârziate sau anulate, în aceste zile, din cauza ninsorilor abundente.
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close