Antena 3 CNN Externe Un pilot beat a vrut să ducă 100 de pasageri din Moscova în New York

Un pilot beat a vrut să ducă 100 de pasageri din Moscova în New York

Un pilot beat a vrut să ducă 100 de pasageri din Moscova în New York
Sursa foto: avion
04 Feb 2009   •   09:21

La îmbarcarea în aeronava care urma să-i ducă de la Moscova la New York, 100 de pasageri au fost întâmpinaţi cu un mesaj indescifrabil de către pilot. Din cauza stării de ebrietate în care se afla, Alexander Cheplevsky nu a fost în stare să articuleze mesajul de bun venit, fapt pentru care o parte dintre pasageri au intrat în panică. Aceştia au solicitat imediat ca alcoolemia pilotului să fie verificată, anunţă The Independent.
Prima reacţie a membrilor echipajului a fost să ceară pasagerilor să înceteze protestele sau să coboare din aeronavă. În plus, un reporter al "Moscow Times" care se afla în avion a declarat că un reprezentant al companiei Aeroflot ar fi spus că nu este o problemă dacă pilotul este beat. "Nu trebuie să facă nimic altceva decât să apese pe un buton şi avionul se pilotează singur. Totul e să nu cadă peste ceva în cockpit ", ar fi declarat reprezentantul companiei.
În cele din urmă, incidentul a fost soluţionat prin intervenţia unui prezentator de televiziune, Ksenia Sobchak. Trei ore de certuri au fost necesare pentru ca pilotul să fie înlocuit. Ulterior, compania aeriană a făcut public un comunicat în care susţinea că pilotul suferise un atac de cord înainte ca avionul să decoleze.
O pasageră care se afla în aeronavă, Katya Kushner, a declarat pentru Moscow Times: "Nu cred că există cineva în Rusia care să nu ştie cum arată un om beat. La început se uita la noi ca la nişte nebuni, dar când a văzut că nu renunţăm, pilotul a spus, "Voi sta în colţul acesta. Mai avem trei piloţi. Promit că nu voi atinge nimic" ".
Nu este prima problemă cu care compania Aeroflot se confruntă. În luna septembrie a anului trecut, imaginea Aeroflot a fost grav afectată de un grav accident aviatic. 88 de persoane şi-au pierdut viaţa, după ce avionul a luat foc în timpul celei de-a doua tentative de aterizare în condiţii metorologice potrivnice.
Antena3.ro

×
Parteneri
Alertă majoră. România ar putea rămâne cu doar 8 milioane de locuitori
x close