Antena 3 CNN Externe "Sacrificiul său nu va fi niciodată uitat". Un poliţist a salvat cu preţul propriei vieţi un om care se afla pe calea ferată

"Sacrificiul său nu va fi niciodată uitat". Un poliţist a salvat cu preţul propriei vieţi un om care se afla pe calea ferată

Un polițist a murit după ce a fost lovit de tren în timp ce încerca să salveze un tânăr care rămăsese blocat pe calea ferată.

"Sacrificiul său nu va fi niciodată uitat". Un poliţist a salvat cu preţul propriei vieţi un om care se afla pe calea ferată
Sursa foto: Unsplash
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Aug 2023   •   13:36

Sergentul Graham Saville, în vârstă de 46 de ani, a fost chemat într-o zonă rezidențială din Balderton, Marea Britanie, pentru că un bărbat se afla pe șinele de cale ferată.

În timp ce încerca să îl ajute pe tânăr, Graham a fost lovit de tren. Deși a fost transportat la spital și în pofida eforturilor disperate ale personalului medical, din păcate, polițistul a murit, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi: "Un real pericol public". Șofer filmat când forțează și rupe bariera de la o trecere la nivel cu calea ferată, în Prahova

Polițistul a fost dus la Centrul Medical Queen's din Nottingham. Ofițerul în vârstă de 46 de ani a murit marți la spital, înconjurat de familie, au spus reprezentanți ai Poliției.

Bărbatul de 29 de ani care a fost salvat de polițist se electrocutase, însă nu a suferit răni care să-i pună viața în pericol. Steagurile de la toate secțiile de poliție din toată țara vor fi arborate în bernă, în semn de respect.

Citeşte şi: Un bărbat, fără permis, a murit după ce a lovit frontal un alt autoturism, în Sibiu

"Astăzi este o zi de doliu pentru întreaga familie a poliției”, a declarat comandantul Kate Meynell. Ea l-a descris pe sergentul Saville drept un "coleg extrem de respectat și popular” a cărui moarte "a venit ca un șoc enorm pentru noi toți”.

Meynell a spus că este "imposibil de exprimat în cuvinte cât de devastatoare este această veste pentru toți cei care l-au iubit și l-au respectat pe Graham”.

"Serviciul și sacrificiul lui nu vor fi uitate niciodată”

"Joi a plecat la muncă pentru a proteja oamenii din Nottinghamshire, și este o dovadă a curajului și a dăruirii sale ca ofițer de poliție, că a fost rănit mortal în timp ce încerca să salveze viața unui alt bărbat. Serviciul și sacrificiul lui nu vor fi uitate niciodată”, a adăugat Meynell.

Citeşte şi: Ele sunt femeile care au torturat papagalul prietenului lor, până la moarte. Pasărea a murit în chinuri groaznice

O campanie de ajutorare a familie a fost inițiată de către colegi, astfel că până marți seara s-au strâns peste 60.000 de lire sterline pentru familia ofițerului. O anchetă asupra incidentului, condusă de Poliția Britanică de Transport (BTP), este în desfășurare.

"Cercetările au confirmat că ofițerul a fost lovit de un tren în timp ce intervenea la un incident în care era implicat un bărbat”, a declarat un reprezentant al autorităților.

Bărbatul, un tânăr de 29 de ani, a suferit răni prin electrocutare și, de asemenea, a fost transportat la spital. Rănile nu îi pun viața în pericol.

×
Subiecte în articol: politist mort calea ferata
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close