Antena 3 CNN Actualitate Locale "Un real pericol public". Șofer filmat când forțează și rupe bariera de la o trecere la nivel cu calea ferată, în Prahova

"Un real pericol public". Șofer filmat când forțează și rupe bariera de la o trecere la nivel cu calea ferată, în Prahova

Un șofer a forțat traversarea unei căi ferate și a rupt bariera aflată într-o zonă în care trenurile circulă cu viteză mare. Întregul moment a fost înregistrat de o cameră video.

"Un real pericol public". Șofer filmat când forțează și rupe bariera de la o trecere la nivel cu calea ferată, în Prahova
Sursa foto: CFR Infrastructură | Facebook
de Cristi Georgescu    |    24 Aug 2023   •   17:53

Conform CFR Infrastructură, incidentul a avut loc în momentul în care semnalele de culoare roşie, care anunţă apropierea trenului, erau aprinse.

Cu toate acestea, șoferul autoturismului a ignorat complet semnalele acustice și luminoase, dar și bariera care se afla în curs de coborâre, forțând trecerea.

"Conducătorul autoturismului din imagini ignoră nu doar semnalele acustice şi luminoase, dar şi barierele care sunt în curs de coborâre, manevră inconştientă care a provocat, pe de o parte, nefuncţionarea corespunzătoare a barierelor de la trecerea la nivel, situată la km 49+900, iar pe de altă parte prelungirea timpilor de circulaţie ai trenului RE 10065, care a redus viteza de circulaţie pentru tranzitarea pasajului, în condiţii de siguranţă.

Menţionăm faptul că această trecere la nivel este situată pe linia de cale ferată BRAZI - CRIVINA, unde viteza maximă de circulaţie a trenurilor este de 140 km/h.

Citește și: Revedere cu emoții în județul Iași. O profesoară de 80 de ani a strigat catalogul primilor săi absolvenți: "Sunt mândră de elevii mei"

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Semnalele de culoare roșie, care obligă participanţii la trafic să oprească, sunt aprinse, însă conducătorul auto forţează trecerea şi spulberă unul dintre braţele barierei!”, informează CFR Infrastructură.

Reprezentanții CFR au adăugat că au transmis imaginile surprinse Poliției, astfel încât șoferul să fie identificat cât mai repede, fiind "un real pericol public, pentru siguranţa traficului rutier şi feroviar”.

 

×
Subiecte în articol: sofer calea ferata bariera CFR
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close