Antena 3 CNN Externe Un român, reţinut în Republica Moldova pentru subminarea puterii de stat

Un român, reţinut în Republica Moldova pentru subminarea puterii de stat

Un român, reţinut în Republica Moldova pentru subminarea puterii de stat
Sursa foto: Cristian Diaconescu
10 Apr 2009   •   15:14

Un cetăţean român a fost reţinut în Republica Moldova în legătură cu protestele de la Chişinău. Procuratura Republicii Moldova a anunţat românul a fost reţinut în urma unei anchete deschise pentru subminarea puterii de stat. Cu toate acestea, autorităţile de la Bucureşti spun că nu au primit o confirmare oficială de la autorităţile de peste Prut cu privire la posibili români arestaţi. Nici în privinţa lui Mihnea Constantinescu, autorităţile române spun că nu au primit niciun răspuns de la Chişinău.

Ministul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, susţine că nu a fost informat de către autorităţile moldovene în legătură cu existenţa unor cetăţeni români arestaţi după protestele de la Chişinău. ?Zilnic vom trimite câte o notă verbală autorităţilor de la Chişinău, cerându-le detalii din acest punct de vedere?, a spus Diaconescu.

Cristian Diaconescu a solicitat oficial joi autorităţilor Republicii Moldova să informeze câţi cetăţeni români au fost reţinuţi, ca urmare a protestelor care au avut loc la Chişinău din zilele de 7 şi 8 aprilie. Procuratura Generală a Republicii Moldova a anunţat că un cetăţean român, Jordan N., a fost reţinut joi, fiind suspectat că a organizat acţiuni de uzurpare a puterii de stat.

În ceea ce priveşte situaţia ambasadorului României la Chişinău, ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, susţine că nu a primit încă agrementul părţii moldovene că în privinţa lui Mihnea Constantinescu. Acesta a fost propus ca ambasador al României pentru Chişinău, după ce fostul ambasador, Filip Teodorescu, a fost declarat, miercuri, persona non grata de preşedintele Vladimir Voronin.

Antena 3

×
Parteneri
Suspectul principal al crimei din Botoșani a fost prins
x close