Antena 3 CNN Externe Un schelet fosilizat al "regelui dinozaurilor", T-Rex, scos la licitaţie în Las Vegas

Un schelet fosilizat al "regelui dinozaurilor", T-Rex, scos la licitaţie în Las Vegas

Un schelet fosilizat al "regelui dinozaurilor", T-Rex, scos la licitaţie în Las Vegas
13 Aug 2009   •   13:59

Unul dintre cele mai bine conservate schelete, aparţinând speciei de dinozauri Tyrannosaurus Rex (T-Rex), va fi scos la licitaţie în Las Vegas pe 3 octombrie, informează AFP, care citează compania americană Bonhams & Butterfields.

Scheletul fosilizat a fost descoperit în 1992, lângă oraşul Buffalo, din nordul SUA. El are lungimea de 12 metri şi este complet în proporţie de ?aproximativ 57%, el fiind al treilea cel mai bine conservat schelet de T-Rex din lume?, a declarat Thomas Lindgren, directorul departamentului de istorie naturală al casei de licitaţii.


T-Rex-ul se numeşte ?Samson? şi datează de acum 66 milioane de ani. În acest moment el face parte dintr-o colecţie privată însă proprietarii săi ?speră să fie cumpărat de un muzeu sau o instituţie publică?, a spus Lindgren. Acesta estimează că scheletul se va vinde pentru o sumă cuprinsă între şase şi opt milioane de dolari.

Până în acest momnt au fost descoperite 43 de schelete ale temutului Tyrannosaurus Rex, considerat de oamenii de ştiinţă ?regele dinozaurilor?.

În 1997 scheletul unui T-Rex botezat "Sue", complet în proporţie de 73%, a fost vândut pentru 8,3 milioane de dolari. Un număr de 50 de schelete vor fi expuse pe parcursul licitaţiei, în holul hotelului The Venitian, un hotel-cazino important din Las Vegas.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close