Antena 3 CNN Externe Un tânăr a murit în urma protestelor de marţi de la Chişinău

Un tânăr a murit în urma protestelor de marţi de la Chişinău

Un tânăr a murit în urma protestelor de marţi de la Chişinău
Sursa foto: Chisinau
12 Apr 2009   •   12:18

Protestele de la începutul săptămânii, din Chişinău, au făcut prima victimă. Familia unui tânăr de 23 de ani susţine că acesta a murit, după ce a fost bătut de poliţie. Autorităţile se apără şi susţin că tânărul Vasile Boboc s-ar fi intoxicat cu fum, în timpul acţiunii de protest din 7 aprilie. Jurnalistul moldovean Vasile Costiuc spune că trupul băiatului se află în acest moment la morgă şi nimeni, nici măcar familia, nu are acces la el. Se pare că autorităţile încearcă să acopere orice urmă a incidentului şi intenţionează să îngroape cadavrul pe ascuns.

Între timp 10.000 de persoane au protestat duminică la Chişinău. Mitingul s-a încheiat în jurul orei 14.00 după ce protestatarii au adoptat o rezoluţie în care se cere eliberarea necondiţionată a tinerilor arestaţi şi demararea procedurilor legale pentru repetarea alegerilor. La proteste au încercat să participe şi oameni din afara Capitalei, dar poliţişti înarmaţi cu arme automate a blocat accesul în oraş.

Jurnaliştii susţin că autorităţile moldovene au arestat deja câteva sute de tineri. Presa moldoveană susţine că aceştia sunt bătuţi cu cruzime la secţiile de poliţie. Ministerul moldovean de Interne a anunţat că a arestat până acum 295 de persoane, în timpul protestelor de la Chişinău.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close