Antena 3 CNN Externe Un zgomot puternic din spaţiu alertează astronomii NASA

Un zgomot puternic din spaţiu alertează astronomii NASA

Un zgomot puternic din spaţiu alertează astronomii NASA
09 Ian 2009   •   13:54

În general, spaţiul este considerat un loc foarte liniştit. Cu toate acestea, astronomii NASA au fost alertaţi de un sunet deosebit de puternic a cărei provenienţă nu se cunoaşte. Vuietul respectiv este de şase ori mai puternic decât orice alt zgomot din spaţiu cunoscut astronomilor, informează Fox News.
Potrivit specialiştilor NASA, undele sonore nu pot circula în spaţiu, însă, undele radio au această capacitate. Foarte multe elemente ale universului, precum stelele sau quasarii, emit unde radio. Calea Lactee emite un ?şuier? static, detectat prima dată de fizicianul Karl Jansky în 1931.
Totuşi, sunetul detectat de astronomii americani este de şase ori mai puternic decât orice alt sunet care ar putea proveni din spaţiu. În cadrul reuniunii Societăţii Americane de Astronomie, Alan Kogut, specialist NASA şi conducător al echipei de cercetare, a prezentat fenomenul drept ?ceva nou si interesant ce se petrece in Univers?.
Semnalul a fost detectat cu ajutorul unui balon-sondă denumit ?ARCADE" (Absolute Radiometer for Cosmology, Astrophysics, and Diffuse Emission).
Scopul misiunii ARCADE era de a căuta semne slabe de căldură din prima generaţie de stele. Cu toate acestea, în cadrul acestei misiuni a fost descoperit acest zgomot puternic din zone îndepărtate ale Universului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close