Antena 3 CNN Externe Unei femei din Marea Britanie i se opreşte inima când înghite

Unei femei din Marea Britanie i se opreşte inima când înghite

Unei femei din Marea Britanie i se opreşte inima când înghite
19 Dec 2008   •   20:40

Medicii din marea Britanie s-au confruntat cu un caz neobişnuit. De fiecare dată când înghiţea, inima unei femei se oprea pentru câteva secunde provocaându-i acestuia şi o stare de leşin. Donctorii britanici au publicat un articol într-o revistă de specialitate despre cazul tinerei.
În vârstă de 25 de ani, femeia s-a dus la spital spunând că că "ameţeşte, fiindu-i câteodată greaţă şi având o stare de rău alarmantă", pentru perioade scurte, de zece secunde. De fiecare dată când bea un suc acidulat sau mânca un sanviş, tânăra leşina.
Femeia se confruntă cu această problemă, de câteva ori pe săptămână, de la vârsta de 15 ani. Chiar dacă i-au făcut mai multe teste, medicii nu au reuşit să descopere cauza problemei de sănătate.
Un articol pe această temă a fost publicat de revista de specialitate "The Lancet". În cele din urmă femeia a fost diagnosticată cu o boală rară care face ca acţiunea de a înghiţi să declanşeze relaxarea nervilor ce duce la oprirea inimii.
În prezent, femeii i s-a implantat un aparat electric în corp care furnizează muşchiului inimii impulsuri electrice regulate, pentru a preîntâmpina stările de leşin.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close