Ungaria va acorda cetăţenie etnicilor maghiari de peste hotare, de la 1 ianuarie 2011

17 Sep 2010   •   14:38
Ungaria va acorda cetăţenie etnicilor maghiari de peste hotare, de la 1 ianuarie 2011 Foto: Agerpres

Ungaria este pregătită să demareze, de la 1 ianuarie 2011, procesul de acordare a cetăţeniei ungare etnicilor maghiari de peste hotare care vor solicita acest lucru, a declarat vicepremierul ungar Zsolt Semjen, cu ocazia unei conferinţe de presă ţinute joi la Szombathely, informează Agerpres, care citează ziarul ungar Magyar Nemzet.

Acordarea cetăţeniei oricărei persoane care o solicită, ai cărei strămoşi provin de pe teritoriul fostului regat ungar şi vorbesc maghiara la un anumit nivel se numără printre cele mai elementare interese ale naţiunii ungare, accentua Semjen, făcând referire la faptul că ţările vecine au extins deja cetăţenia lor proprie la conaţionalii din afara hotarelor lor.

Potrivit vicepremierului ungar, cererile de cetăţenie vor putea fi depuse la orice oficiu de stare civilă al unei administraţii locale din Ungaria, urmând ca rezolvarea solicitării să se facă în trei luni.

Ungaria nu va furniza altor ţări date despre cetăţenie, astfel încât aceia care în ţara natală se aşteaptă la vreo urmare negativă din cauza depunerii cererii nu vor trebui să se teamă.

Antena3.ro

Parteneri
x close