Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Acordul pentru Brexit a fost respins categoric. Premierul Scoției: „Scoţia a votat să rămână în UE şi nu vom fi târâţi afară împotriva voinţei noastre”

Acordul pentru Brexit a fost respins categoric. Premierul Scoției: „Scoţia a votat să rămână în UE şi nu vom fi târâţi afară împotriva voinţei noastre”

Acordul pentru Brexit a fost respins categoric. Premierul Scoției: „Scoţia a votat să rămână în UE şi nu vom fi târâţi afară împotriva voinţei noastre”
Sursa foto: Foto: Facebook/Nicola Sturgeon
de S.T.    |    16 Ian 2019   •   00:07

Premierul Scoţiei, Nicola Sturgeon, care s-a opus Brexitului încă de la început, spune că este timpul să se supună din nou la vot. 

„Înfrângere istorică pentru premier, ceea ce era evident de luni de zile că se va întâmpla. A trecut deja prea mult timp. Este momentul să oprim Articolul 50 şi să supunem din nou chestiunea la vot.”

Lidera naţionalistă scoţiană a reiterat că Scoţia a votat pentru rămânerea în UE (62%) şi poporul nu poate fi „târât în afara voinţei sale”.

Premierul scoţian, Nicola Sturgeon, a cerut guvernului conservator să blocheze procesul de ieşire din Uniunea Europeană până la organizarea unui nou referendum.

Ce urmează după ce acordul privind BREXIT a fost respins de parlamentarii britanici

Cei 35 de deputaţi ai Partidului Naţional Scoţian (SNP) au votat marţi împotriva acordului încheiat de premierul britanic, Theresa May, privind Brexit-ul.

Uniunea Europeană somează Marea Britanie să își clarifice intențiile privind Brexit. Juncker: „UE nu va negocia alt acord”

Parlamentarii britanici au respins masiv marţi seară acordul privind Brexitul negociat de premierul conservator Theresa May cu Bruxellesul, într-un vot crucial privind viitorul Regatului Unit, cu două luni şi jumătate înainte de data prevăzută pentru ieşirea din Uniunea Europeană.

Opoziţia laburistă a anunţat imediat că introduce o moţiune de cenzură împotriva guvernului conservator, care va fi dezbătută miercuri.

Citiți și:

Avertismentul lui Meleșcanu privind respingerea acordului UE-Brexit: „Românii ar putea să aibă probleme”

×
Subiecte în articol: Brexit Scotia Marea Britanie
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close