Antena 3 CNN Actualitate Ce a cărat Băsescu la Riad? Avem documentul oficial. Roșca Stănescu: Băsescu l-a acoperit pe Viktor Bout

Ce a cărat Băsescu la Riad? Avem documentul oficial. Roșca Stănescu: Băsescu l-a acoperit pe Viktor Bout

Ce a cărat Băsescu la Riad? Avem documentul oficial. Roșca Stănescu: Băsescu l-a acoperit pe Viktor Bout
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Noi 2018   •   21:39

Jurnaliștii Adrian Ursu și Oana Stancu Zamfir au prezentat, duminică, la „Ediție specială”, la Antena 3, un document exclusiv care leagă România de o anchetă la nivel mondial.

Una dintre știrile săptămânii a fost legată de vizita agenților FBI primită de Elena Udrea în Costa Rica. Întrebarea care s-a pus a fost ce au vrut aceștia.

Există o anchetă a FBI legată de Viktor Bout, celebrul traficant de arme, care a avut legături cu România și ale cărui tentacule s-ar fi întins până la cel mai înalt nivel al administrației americane.

Întâmplător, în urmă cu mai mulți ani, Garda Financiară descoperă că o companie aeriană face zboruri ciudate și nedeclarate. 

Consemnată la sol în România, o aeronavă cu care s-a făcut trafic de arme este folosită de Traian Băsescu.  Zborul s-a efectuat până la aeroportul Mihail Kogălniceanu, de acolo la Riad, apoi înapoi la ”Mihail Kogălniceanu” și apoi la aeroportul Băneasa.

Au fost două comunicate ale Administrației prezidențiale, primul nega zborul, în al doilea se spunea că a fost la anumite funeralii. Numai că funeraliile fuseseră cu o zi înainte.  

”Deci patru necunoscuți, pe banii Administrației prezidențiale, cu zbor S, adică zbor cu președintele la bord, s-au dus la Riad pentru niște funeralii care avuseseră loc cu o zi înainte?”, a întrebat retoric Oana Zamfir.

În documentele Pentagonului se afirmă că Jetline, compania lui Viktor Bout, a efectuat numeroase zboruri folosind personal român al Romavia. Una dintre acele aeronave este cea folosită de Administrația prezidențială.

”Traian Băsescu, în calitate de căpitan de nave a cărat ani de zile arme, pe lângă ce căra el, făcând profit pentru România. În afacerea Țigareta era vorba de trafic de arme. Traian Băsescu a reușit să acopere întreaga afacere și să îi șteargă urmele lui Viktor Bout” a spus jurnalistul Sorin Roșca Stănescu.

Cine e Viktor Bout

Pe 6 martie 2008, Bout a fost arestat în Thailanda, acuzat pentru terorism de Poliția Regală Thailandeză în cooperare cu autoritățile ameriacane, iar ambasadorul SUA a cerut extrădarea sa. Bout a fost acuzat că intenționează să traficheze arme către Forțele Armate Revoluționare din Columbia (FARC) pentru a fi utilizate împotriva Statelor Unite ale Americii. în Columbia, dar a negat acuzațiile și a prezis o achitare. La 2 noiembrie 2011, Bout a fost condamnat de un juriu într-un tribunal federal din Manhattan pentru conspirație pentru a ucide oficiali și cetățeni SUA cetățenilor pentru furnizarea de rachete antiaeriene și acordarea de ajutoare unei organizații teroriste și a fost condamnat la 25 de ani de închisoare . Din iunie 2012, Bout este deținut într-o închisoare americană.

×
Subiecte în articol: Editie Speciala
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close