Antena 3 CNN Externe URAGANUL SANDY a afectat şi românii din SUA: "A fost urgie. Valurile erau de 3 metri, iar vântul bătea cu 150 km/h"

URAGANUL SANDY a afectat şi românii din SUA: "A fost urgie. Valurile erau de 3 metri, iar vântul bătea cu 150 km/h"

URAGANUL SANDY a afectat şi românii din SUA: "A fost urgie. Valurile erau de 3 metri, iar vântul bătea cu 150 km/h"
de O.P.    |    31 Oct 2012   •   06:10

 Sandy a afectat şi sutele de români care trăiesc pe coasta de est a Statelor Unite. Aceştia au făcut tot ce le-a stat în puteri să se apere de furtună. S-au baricadat în case şi şi-au făcut provizii pentru mai multe zile. Însă, cu toate pregătirile, s-au temut clipă de clipă pentru vieţile lor. Reporterii noştri au stat de vorbă cu mai mulţi români din zonele afectate.

Tot ce s-a petrecut în SUA după ce URAGANUL SANDY a lovit coasta de Est a SUA


MIRCEA CONSTANTIN POPESCU, român stabilit în Statele Unite: "Într-adevăr a fost urgie. Valurile au crescut până la trei metri, au intrat în oraşe, în case, au mers până la nivelul etajului 1, maşinile au fost în apă".

Furtuna de pe coasta de est i-a găsit pe români pregătiţi pentru ce e mai rău. În statul New Jersey, primul lovit de furtună, vântul a suflat în rafale de peste 150 de kilometri la oră.

ADRIANA POPESCU, român stabilit în Statele Unite: "Se simţea, aşa, casa cum vibrează la rafalele de vânt".

Familiile românilor s-au pregătit din timp. Şi-au făcut provizii şi spun că vor sta în casă până când autorităţile le vor spune că  pericolul a trecut.

Alţii însă nu au fost la fel de bine pregătiţi. Carol, un român care trăieşte pe străzile din New York, a supravieţuit furiei naturii acoperindu-se cu un sac de plastic şi adăpostindu-se pe scările unui magazin.

Şi la New York, Sandy a făcut prăpăd.

În unele regiuni, pericolul nu a trecut odată cu trecerea furtunii. La 10 kilometri de Washington, râul Potomac şi-a ieşit din matcă şi rămâne o ameninţare.

Autorităţile avertizează că exact incidente de genul acesta reprezintă cel mai mare pericol pentru oameni în momentul actual. Copaci dezrădăcinaţi, copaci trântiţi la pământ de uraganul Sandy.

Ministerul român al Afacerilor Externe îi sfătuieşte pe românii aflaţi în zonele afectate să se înregistreze la secţia consulară.

×
Subiecte în articol: uraganul sandy
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close