Antena 3 CNN Externe URAGANUL SANDY a generat haos în reţeaua de transport în comun din NY. 7 tuneluri de metrou, inundate

URAGANUL SANDY a generat haos în reţeaua de transport în comun din NY. 7 tuneluri de metrou, inundate

URAGANUL SANDY a generat haos în reţeaua de transport în comun din NY. 7 tuneluri de metrou, inundate
de O.P.    |    30 Oct 2012   •   09:20

Şapte tuneluri de metrou din New York au fost inundate din cauza creşterii apelor, provocată de uraganul Sandy, care a lovit metropola americană în cursul serii, a anunţat marţi autoritatea pentru controlul transportului subteran, vorbind despre cea mai mare catastrofă din "108 ani" de existenţă.

URAGANUL SANDY, totul despre dezastrul care a lovit America, AICI

"Metroul newyorkez are 108 ani dar niciodată nu s-a confruntat cu o catastrofă atât de devastatoare ca cea din noaptea trecută", a declarat Joseph Lhota, director al Metropolitan Transportation Authority (MTA), citat de AFP.
  
Majoritatea tunelurilor inundate se află sub East River, care se întinde de-a lungul peninsulei Manhattan asupra căreia s-au abătut rafale violente de vânt şi ploi torenţiale.
  
"Uraganul Sandy a generat haos în toată reţeaua noastră de transport, în fiecare cartier şi comitat al regiunii", a adăugat Lhota într-un comunicat, subliniind că acesta a smuls copaci din rădăcină, a provocat pene de electricitate şi a inundat depourile.
   Ş
iroaie de apă au invadat străzile din sudul Manhattanului în special sectorul Battery Park, o parte a cartierului Chelsea în vest şi mai multe străzi la est, până pe 2nd Avenue.
  
Metroul newyorkez şi-a întrerupt circulaţia încă de duminică seara, în apropierea uraganului Sandy, care a provocat cel puţin 13 morţi, potrivit unui bilanţ provizoriu realizat după ce acesta a ajuns pe uscat în statul vecin New Jersey, pe coasta de est a Statelor Unite.



×
Subiecte în articol: uraganul sandy
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close