Antena 3 CNN Externe URAGANUL SANDY, efecte în lanţ. Ultima dată s-a întâmplat asta în 1888. Bursa rămâne închisă pentru a doua zi consecutiv

URAGANUL SANDY, efecte în lanţ. Ultima dată s-a întâmplat asta în 1888. Bursa rămâne închisă pentru a doua zi consecutiv

URAGANUL SANDY, efecte în lanţ. Ultima dată s-a întâmplat asta în 1888. Bursa rămâne închisă pentru a doua zi consecutiv
de O.P.    |    30 Oct 2012   •   10:50

Condiţiile meteo împiedică deschiderea bursei din SUA pentru două şedinţe consectiv, pentru prima dată în decurs de peste un secol, în contextul ravagiilor cauzate pe coasta de Est a Statelor Unite de uraganul Sandy, iar atenţia se îndreaptă acum spre ziua de miercuri, potrivit Bloomberg.

URAGANUL SANDY, tot ce trebuie să ştii despre dezastrul din SUA, aici

NYSE Euronext va testa un plan de urgenţă marţi, pentru situaţia în care piaţa de capital nu va putea relua tranzacţiile nici miercuri. Bursele rămân închise marţi şi se alătură pieţelor de obligaţiuni, după ce vântul foarte puternic şi inundaţiile au paralizat centrul financiar al SUA.

Închiderea bursei pentru două şedinţe consecutiv, prima după 1888, a fost anunţată de operatorul NYSE Euronext după consultări cu alţi operatori bursieri. Anterior, asociaţia pieţelor financiare a recomandat oprirea completă a tranzacţiilor cu instrumente financiare cu venit fix denominate în dolari, după ce această piaţă a avut luni un program mai redus şi a închis la prânz. Uraganul Sandy a atins coasta SUA în statul New Jersey şi se îndreaptă către nord.

Furtuna afectează o regiune cu populaţie de circa 60 de milioane şi a cauzat deja pagube de miliarde de dolari. "Este o situaţie extraordinară, coordonată cu furtună extraordinară. Răspunsul operatorilor şi autorităţilor de reglementare de a închide piaţa a fost adecvat şi rămâne adecvat să fie închisă şi mâine", a declarat, luni, Ryan Larson, şef al diviziei de tranzacţii pe piaţa de capital la RBC Global Asset Management.

Bursa din SUA intenţionează să reia activitatea miercuri, ultima zi a lunii octombrie, dacă permit condiţiile meteo, potrivit NYSE Euronext şi Nasdaq OMX.

Ultima astfel de situaţie pe bursa din SUA a fost înregistrată la 12 martie 1888, New York a fost acoperit de zăpadă de circa jumătate de metru. În februarie 1978, bursa a fost închisă circa o zi şi jumătate din cauza unei furtuni de zăpadă.






×
Subiecte în articol: uraganul sandy
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close