Antena 3 CNN Externe Uraganul Sandy "mătură" Cuba, urmează Bahamas şi Statele Unite

Uraganul Sandy "mătură" Cuba, urmează Bahamas şi Statele Unite

Uraganul Sandy "mătură" Cuba, urmează Bahamas şi Statele Unite
Sursa foto: Foto: travelerstoday.com
de N.B.    |    25 Oct 2012   •   14:13

Uraganul Sandy a lovit Cuba în dimineaţa zilei de joi cu puterea unei furtuni de categoria 2. Vântul a bătut cu viteze de până la 170 de kilometri la oră, dar a mai scăzut în intensitate după ce a lovit uscatul, informează CNN.

Circa 1.700 de persoane au fost evacuate preventiv în provincia Santiago de Cuba.

"Nu putem pune în pericol vieţile oamenilor, nici măcar una, trebuie evacuate persoanele din zonele inundabile, fără să pierdem timp", a afirmat Lazaro Esposito, şeful Apărării Civile din Santiago de Cuba, pentru televiziunea cubaneză.

Cu câteva ore înainte, Sandy a afectat capitala jamaicană Kingston, unde 500 de persoane au fost primite în centre de urgenţă.

Poliţia a ordonat restricţii de circulaţie timp de 48 de ore în principalele oraşe din Jamaica din cauza măsurilor de securitate şi pentru evitarea unor eventuale jafuri.

După Cuba, Sandy se pare că va ajunge în Bahamas. Oamenii aflaţi pe coasta de est a Statelor Unite au fost sfătuiţi să fie pregătiţi pentru weekend, când, cel mai probabil, uraganul va ajunge în Florida şi va avansa înspre nord.

Două persoane au murit până la momentul actual din cauza furtunii. În Haiti, o femeie s-a înecat când încerca să treacă prin apele dislocate de furtună, către Ravine du Sud.

A doua viaţa curmată de Sandy a fost în Haiti. Un bărbat a fost strivit de un bolovan ce a căzut pe o pantă din cauza alunecărilor de teren provocate de ploi.

×
Subiecte în articol: uraganul sandy uragan furtuna Cuba Florida haiti
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close