Antena 3 CNN Externe URAGANUL SANDY schimbă viitorul lumii. "Este un semnal de alarmă pentru întreaga omenire"

URAGANUL SANDY schimbă viitorul lumii. "Este un semnal de alarmă pentru întreaga omenire"

URAGANUL SANDY schimbă viitorul lumii. "Este un semnal de alarmă pentru întreaga omenire"
de O.P.    |    30 Oct 2012   •   11:24

Furtunile, care afectează în prezent diverse regiuni ale continentului american, precum uraganul Sandy sau ploile torenţiale din Argentina, reprezintă semnul schimbărilor climatice care se vor agrava, au avertizat luni experţii în timpul unei conferinţe la Lima, relatează AFP.

URAGANUL SANDY, tot ce trebuie să ştii despre furtuna care a lovit America, AICI
  
"Aceste furtuni reprezintă un semnal de alarmă şi chiar dacă acest lucru pare un pic catastrofic, adevărul este că impactul (schimbărilor climatice) este deja foarte grav şi nu poate decât să se agraveze pe viitor", a declarat pentru AFP Adrian Fernandez, biolog mexican specialist în domeniul climatic.
  
La rândul său, Nicholas Stern, un expert britanic, a anunţat prin intermediul unei videoconferinţe că "plata ignorării efectelor schimbării climatice se va traduce printr-o creştere a temperaturii în lume care doar va agrava situaţia".
  
Aproximativ 100 de oameni de ştiinţă, oficiali guvernamentali şi experţi veniţi din 14 ţări participă la o conferinţă internaţională la Lima "Inter-climat 2012" pentru a examina progresele realizate în integrarea schimbării climatice în procesele de dezvoltare şi în sectoarele economice.
  
În opinia lui Fernandez, "ceea ce s-a făcut este insuficient în orice parte a lumii" şi "situaţia este urgentă în termeni de timp".




×
Subiecte în articol: uraganul sandy uraganul sandy
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close