Antena 3 CNN Externe Vaccinul împotriva gripei porcine va fi testat pe şoareci peste două săptămâni

Vaccinul împotriva gripei porcine va fi testat pe şoareci peste două săptămâni

Vaccinul împotriva gripei porcine va fi testat pe şoareci peste două săptămâni
Sursa foto: Vaccin
08 Mai 2009   •   17:23

Un antidot pentru virusul gripei porcine ar putea fi disponibil în cel mai scurt timp. Cercetătorii americani spun că, în două săptămâni, vor testa vaccinul pe şoareci. Între timp, numărul de îmbolnăviri creşte. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că aproape 2.400 de oameni sunt infectaţi, iar 44 au murit.

În ciuda faptului că numărul de infectări cu gripă porcină este în continuă creştere, Organizaţia Mondială a Sănătăţii are veşti liniştitoare. Oficialii organizaţiei spun că lumea este mai pregătita ca niciodată să facă faţă cu bine unei pandemii de gripă, graţie atenţiei şi precauţiilor pe care ţările şi le-au luat. ?OMS a început să trimită antivirale în 49 de ţări, săptămâna aceasta, dar vaccinurile vor ajunge acolo în câteva zile. Aceste ţări sunt incluse pe lista celor 72 de state, inclusiv Mexic, unde OMS va trimite peste 3 milioane de antivirale."

În plus, un vaccin împotriva virusului ar putea fi disponibil în cel mai scurt timp. Un cercetător american lucrează la un remediu şi spune că va începe testele pe şoareci în cel mult două săptămâni. Specialistul coordonează o echipă care încearcă să aplice o metodă de cercetare aflată iniţial în teste pentru virusul gripei aviare.

Antena 3

×
Parteneri
Generalul Florian Coldea, audiat de procurorii DNA în calitate de suspect
x close