Antena 3 CNN Externe Vaticanul, decizie în premieră absolută după moartea Papei Benedict | Cine va oficia slujba funerară la care sunt așteptați zeci de mii de oameni

Vaticanul, decizie în premieră absolută după moartea Papei Benedict | Cine va oficia slujba funerară la care sunt așteptați zeci de mii de oameni

Sfântul Scaun traversează o situație inedită, odată cu decesul Papei emerit Benedict al XVI-lea.

Vaticanul, decizie în premieră absolută după moartea Papei Benedict | Cine va oficia slujba funerară la care sunt așteptați zeci de mii de oameni
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Dec 2022   •   13:57

Conform unui anunț făcut de Matteo Bruni, șeful Biroului de presă de la Vatican, Papa Benedict va fi înmormântat în data de 5 ianuarie 2023, în cadrul unei slujbe religioase care va fi oficiată în piața San Pietro de actualul Suveran Pontif, Papa Francisc.

Înainte de ceremonie, pe 2 ianuarie, trupul neînsuflețit al lui Benedict va fi depus în Bazilica San Pietro.

Oficierea ceremoniei funerare a unui fost Papă de către succesorul său constituie un eveniment fără precedent în istoria de două mii de ani a Bisericii Catolice.

Se estimează că la funeraliile celui de-al 265-lea papă ar putea participa zeci de mii de persoane și mai mulți șefi de stat.

Benedict a murit pe fondul problemelor de sănătate agravate de vârsta înaintată

"Cu durere vă anunț că Papa emerit, Benedict al XVI-lea, a murit astăzi la ora 9:34, la Mânăstirea Mater Ecclesiae din Vatican", este anunțul făcut sâmbătă, înainte de prânz, de Biroul de presă al Sfântului Scaun.

Starea de sănătate a teologului german se deteriorase în ultimele zile, însă Vaticanul precizase, vineri, că starea sa era "stabilă" și că Benedict a participat, joi, la celebrarea Sfintei Liturghii în camera sa.

Cotidianul catolic La Croix publicase știrea că Benedict era tratat pentru probleme renale.

Agenția italiană de presă ANSA a relatat, de asemenea, că fostul papă suferea de insuficiență renală.

Vaticanul nu a comentat aceste informații, însă a transmis, recent, că starea de sănătate a fostului papă se află "sub control".

Foto: Piața San Pietro

×
Subiecte în articol: Benedict slujba funerară
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close