Antena 3 CNN Externe Vicepreşedintele Congresului din Honduras, bătut de protestatari în mijlocul străzii (VIDEO)

Vicepreşedintele Congresului din Honduras, bătut de protestatari în mijlocul străzii (VIDEO)

Vicepreşedintele Congresului din Honduras, bătut de protestatari în mijlocul străzii (VIDEO)
Sursa foto: Honduras
14 Aug 2009   •   18:18

Mai mulţi susţinători ai preşedintelui exilat al Hondurasului Manuel Zelaya l-au atacat şi bătut pe vicepreşedintele Congresului, Ramon Velasquez. Incidentul s-a petrecut vineri chiar în faţa clădirii Congresului din capitala Tegucigalpa. ?Poliţia şi soldaţii m-au salvat de atacatori. Nu am fost rănit foarte tare?, a declarat acesta după incident. Protestatarii au aruncat cu pietre în forţele de ordine, care au răspuns cu jeturi de gaze lacrimogene.

Într-un interviu acordat unei televiziuni din Honduras, preşedintele interimar al ţării, Roberto Micheletti, a condamnat incidentele şi le-a calificat drept ?violente şi teroriste?. El susţine că manifestaţia a avut scopul de a perturba campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, care va începe la sfârşitul lunii.

Reprezentanţii poliţiei afirmă că 55 de demonstranţi au fost arestaţi şi alţi 40 au fost reţinuţi la un colegiu unde îşi stabiliseră sediul mai mulţi simpatizanţi ai preşedintelui Zelaya. Poliţia are informaţii conform cărora aceştia fabricau bombe artizanale în laboratorul colegiului.

Hondurasul a trecut printr-o lovitură de stat la sfârşitul lunii iunie, când preşedintele Manuel Zelaya a fost arestat de forţele armate şi exilat. Şeful statului vroia să organizeze referendum, în pofida opoziţiei armatei, a Parlamentului şi a Curţii Supreme, care au apreciat acest lucru ar fi ilegal. Potrivit Constituţiei, preşedintele are dreptul la un singur mandat, însă Zelaya vroia să revizuiască Constituţia pentru a mai putea candida o dată. Uniunea Europeană precum şi Venezuela au condamnat situaţia din Honduras.



Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close