Antena 3 CNN Externe Viitorul ambasador SUA în România susţine că are origini româneşti

Viitorul ambasador SUA în România susţine că are origini româneşti

Viitorul ambasador SUA în România susţine că are origini româneşti
Sursa foto: Mark Gitenstein
13 Iun 2009   •   12:54

Ambasadorul Statelor Unite în România spune că are origini româneşti. Mark Gitenstein a fost nominalizat acum 2 zile de Barack Obama pentru postul de ambasador în ţara noastră. Diplomatul a declarat pentru un ziar din Alabama că bunicul său a emigrat din Basarabia în Statele Unite, iar străbunicii săi erau din România. ?Nu este numai o importantă misiune de securitate naţională, având în vedere faptul că România este un aliat important al Statelor Unite, dar, de asemenea, dacă voi fi confirmat în funcţie, într-un fel mă voi întoace în casa străbunilor mei?, a declarat Gitenstein.

În Statele Unite, Gitenstein este un personaj destul de controversat din cauza implicării sale în mai multe scandaluri. În urmă cu câteva luni, oficialul a fost acuzat de lobby pro-corporatist, în Congresul american. Suspiciunile au determinat administraţia Obama să nu-l mai propună ca şef al unei direcţii din Departamentul de Justiţie.

Mark Gitenstein nu a fost confirmat încă în funcţia de ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, anunţul oficial fiind aşteptat în cursul săptămânii viitoare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close