Antena 3 CNN Externe Viviane Reding face apel la blocarea forţelor extremiste în Europa

Viviane Reding face apel la blocarea forţelor extremiste în Europa

Viviane Reding face apel la blocarea forţelor extremiste în Europa
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Iun 2014   •   22:46
Vicepreşedinta Comisiei Europene Viviane Reding şi ministrul portughez de Justiţie Paula Teixeira da Cruz au făcut apel luni la unirea forţelor democrate pentru a opri avansul extremiştilor în Europa.
 
"Evident că sunt îngrijorată de avansul extremei drepte în Europa. Înseamnă negarea valorilor fundamentale care unesc continentul nostru şi pe care trebuie să le apărăm", a declarat Viviane Reding presei, aflată în Portugalia, informează AFP, potrivit Agerpres.
 
Afirmaţiile sale au fost făcute pe marginea unei reuniuni a conservatorilor din cadrul Partidului Popular European (PPE), care au câştigat alegerile europene de la 25 mai, un scrutin marcat de avansul eurofobilor.
 
Lucrările grupului PPE din Parlamentul European, consacrate creşterii economice şi creării de locuri de muncă, au fost deschise luni de preşedintele său, eurodeputatul german Manfred Weber, în prezenţa preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy.
 
Viviane Reding s-a arătat "extrem de mulţumită" că în Luxemburg, ţara sa de origine, şi în Portugalia nu a fost ales niciun eurodeputat extremist, făcând apel la cele două ţări să continue în această direcţie.
 
"Trebuie omorâtă din faşă" apariţia eurofobilor, pentru a împiedica progresul lor, a afirmat şi Paula Teixeira da Cruz. "Dacă cei care cred în valori şi în drepturile omului nu se unesc, ne vom confrunta cu riscuri serioase", a atras ea atenţia.
 
Printre participanţii la conferinţa de vară a PPE figurează de asemenea ministrul german de Finanţe Wolfgang Schauble şi preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, a cărui dificilă succesiune ar urma să se numere printre principalele subiecte de discuţie.
 
Deşi candidatul PPE, Jean-Claude Juncker, a revendicat postul încă din seara alegerilor, el s-a izbit de scepticismul mai multor şefi de guvern din propria familie politică, printre care ungurul Viktor Orban, prezent la Albufeira, şi finlandezul Jyrki Katainen, care şi-a anunţat de asemenea venirea.

×
Subiecte în articol: viviane reding
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close