Antena 3 CNN Externe Viviane Reding: Troica ar trebui desfiinţată. Europa îşi poate rezolva problemele şi fără FMI

Viviane Reding: Troica ar trebui desfiinţată. Europa îşi poate rezolva problemele şi fără FMI

Viviane Reding: Troica ar trebui desfiinţată. Europa îşi poate rezolva problemele şi fără FMI
17 Iul 2013   •   14:23

Troica formată din Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană (BCE) şi FMI ar trebui desfiinţată, întrucât Europa îşi poate rezolva acum singură problemele, fără implicarea Fondului, a afirmat comisarul UE pentru Justiţie, Viviane Reding, potrivit presei germane.
   
"Troica ar trebui desfiinţată. (...) A fost necesară într-o situaţie de urgenţă, în care trebuia acţionat urgent, dar acum Europa are experienţa şi instrumentele necesare pentru a derula analize adecvate şi pentru a interveni în chestiuni economice şi financiare", a declarat Reading, potrivit Stuttgarter Zeitung, citat de Mediafax.
   
Europa îşi poate rezolva acum problemele şi fără implicarea FMI, a adăugat Reading.
   
Troica negociază şi supraveghează programele de ajutor financiar pentru ţările cu probleme financiare din zona euro, precum Grecia, Portugalia, Irlanda sau Cipru.
   
Germania a insistat constant ca FMI să fie implicat în împrumuturile acordate acestor ţări, pentru a avea o siguranţă mai mare privind respectarea angajamentelor pentru reforme şi măsuri de austeritate.
   
Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, a declarat în iunie că implicarea Fondului nu ar trebui să fie o soluţie permanentă. Schaeuble a afirmat că instituţia internaţională s-ar putea retrage doar după încheierea actualelor programe, în timp ce Reading consideră că FMI ar putea părăsi troica şi în câteva luni.
   

×
Subiecte în articol: viviane reding FMI
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close