Antena 3 CNN Externe Vizita Papei Benedict al XVI-lea în Spania, la final

Vizita Papei Benedict al XVI-lea în Spania, la final

Vizita Papei Benedict al XVI-lea în Spania, la final
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
21 Aug 2011   •   11:37
Papa Benedict al XVI-lea a oficiat Liturghia în ultima zi a vizitei oficiale din Spania. Papa a revenit la o bază aeriană în afara oraşului Madrid, unde a ţinut un discurs în faţa a un milion de oameni, conform BBC.

După o zi toridă, discursul Papei a fost întrerupt, sâmbătă seară, de o furtună violentă de vară.

Ziua Mondială a Tineretului este un eveniment catolic ce atrage sute de mii de pelerini din toate colţurile lumii. Mulţi dintre tinerii veniţi la eveniment şi-au instalat corturi chiar în baza aeriană şi mulţi au aşteptat ore în şir doar pentru a-l vedea pe Papă.

Madrid se confruntă cu un val de căldură toridă şi deşi pompierii au folosit autospecialele pentru a uda mulţimea, sute de pelerini au leşinat şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Discursul Papei a fost întrerupt de o furtună violentă. De sub o umbrelă, Papa a mulţumit mulţimii pentru credinţa „mai puternică decât ploaia”.

Vizita Papei în Spania a fost contestată de mulţi oameni care au invocat costurile unei asemenea vizite pentru stat, în condiţiile în care Spania se confruntă cu o perioadă foarte delicată din punct de vedere economic, cu o rată foarte mare a şomajului şi foarte multe reduceri de cheltuieli.

Organizatorii evenimentului susţin că majoritatea costurilor pentru acest eveniment vor fi suportate chiar de pelerini.

Proteste au mai fost organizate şi de homosexuali care au contestat opoziţia Bisericii Catolice faţă de căsătoriile între persoane de acelaşi sex.
 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close