Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, clarificări privind intențiile Rusiei: Nu căutăm dușmani

Vladimir Putin, clarificări privind intențiile Rusiei: Nu căutăm dușmani

Vladimir Putin, clarificări privind intențiile Rusiei: Nu căutăm dușmani
01 Dec 2016   •   14:17

Preşedintele Vladimir Putin a declarat joi că Rusia îşi va apăra interesele, dar nu are intenţia de a se implica în nicio confruntare geopolitică, informează Reuters. 
    
"Noi nu căutăm şi niciodată nu am căutat duşmani. Avem nevoie de prieteni", a afirmat Putin în discursul său anual despre starea naţiunii, la Kremlin. 
    
Cu toate acestea, Putin a subliniat că Rusia nu va tolera nicio tentativă ce ar dăuna intereselor sale. 

El a mai declarat că Rusia este gata să coopereze cu noua conducere a Statelor Unite anul viitor. Moscova speră să lucreze cu Washingtonul pentru a lupta împotriva terorismului, în timp ce ambele ţări au o responsabilitate comună pentru securitatea globală, a spus Putin în discursul anual asupra stării naţiunii, rostit la Kremlin. 

"Sperăm să facem eforturi împreună cu Statele Unite în lupta împotriva unei ameninţări reale - terorismul global", a afirmat el. 

Printre altele, preşedintele rus a notat că "problemele interne" ale Rusiei provoacă "în primul rând încetinirea creşterii economice" în ţară. 
    
"Am obţinut o stabilitate macroeconomică, ne-am păstrat rezervele financiare. Ne aşteptăm ca inflaţia să scadă considerabil în acest an, să fie mai mică de 6%, eventual 5,8%", a spus el. 

"În 2018, trebuie să ne gândim la perfecţionarea mecanismului de impozitare şi să aplicăm (modificările) de la 1 ianuarie 2019", a adăugat Putin.

×
Subiecte în articol: Rusia Vladimir Putin planuri strategie
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close