Antena 3 CNN Externe Vladimir Voronin acuză UE că ridică o ?cortină de fier? la graniţa cu Moldova

Vladimir Voronin acuză UE că ridică o ?cortină de fier? la graniţa cu Moldova

Vladimir Voronin acuză UE că ridică o ?cortină de fier? la graniţa cu Moldova
Sursa foto: Vladimir Voronin
20 Iun 2009   •   20:33

Vladimir Voronin, preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, a condamnat decizia de a simplifica procedurile de acordare a cetăţeniei române pentru solicitanţii din Republica Moldova. De asemenea, el a acuzat Uniunea Europeană că ridică o cortină de fier la graniţa cu Republica Moldova. ?Cortina de fier dintre ţara noastră şi UE, de-a lungul frontierei româno-moldovene, şi acordarea cetăţeniei române sunt sursele unui pericol grav pentru Republica Moldova şi pentru stabilitatea regională", a declarat el într-un interviu citat de Mediafax.

Preşedintele moldovean a adăugat că ?UE trebuie să reglementeze cât mai repede posibil problema liberalizării regimului de vize cu Republica Moldova".

În urma protestelor violente, care au avut loc la Chişinău la începutul lunii aprilie, după anunţarea rezultatelor alegerilor parlamentare, liderii comunişti moldoveni au acuzat România de tendinţe hegemonice şi ingerinţă în afacerile sale interne. Tot atunci, ambasadorul României la Chişinău a fost expulzat, iar autorităţile au decis să reintroducă sistemul de vize pentru cetăţenii români.

Antena3.ro

Intact Images

×
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close