Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski, discurs puternic în Parlamentul Franței: ”Știti cel mai bine ce este libertatea, egalitatea, fraternitatea”

Volodimir Zelenski, discurs puternic în Parlamentul Franței: ”Știti cel mai bine ce este libertatea, egalitatea, fraternitatea”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat astăzi Parlamentului Franței într-un nou efort diplomatic de a convinge țările vestice să sprijine Ucraina în a se apăra de atacurile Federației Ruse.

Volodimir Zelenski, discurs puternic în Parlamentul Franței: ”Știti cel mai bine ce este libertatea, egalitatea, fraternitatea”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    23 Mar 2022   •   16:58

Volodimir Zelenski a adus în atenția membrilor parlamentului francez ororile comise de armata rusă în ultimele zile în Mariupol, oraș intens bombardat.

„Sunt recunoscător că mă pot adresa vouă azi. Știți ce se întâmplă în Ucraina și cine este vinovat. Chiar şi cei care îşi ascund capetele în nisip nu pot nega ce se întâmplă. Mă adresez dumneavoastră, unor oameni onești, raționali, curajoși și vreau să vă întreb cum să oprim războiul și să reașezăm pacea. Răspunsurile sunt în mâinile voastre.

Bombele rusești au căzut pe maternitate, a fost greu în sudul Ucrainei, a fost un asediu brutal ca în Evul Mediu. Au omorât oameni în maternitatea asupra căreia au lansat bombe, majoritatea femeilor care trebuiau să nască au supraviețuit, dar din păcate una și-a pierdut piciorul, alta și-a pierdut copilul și alta îi implora pe medici să o lase să moară pentru că nu mai voia să trăiască, și a murit.”, a transmis Volodimir Zelenski.

Președintele Ucrainei a cerut în timpul discursului său un moment de reculegere ”în semn de respect pentru ucrainenii care au murit în urma asediului rușilor.”

„Ruşii nu fac distincţia între ţinte. (...) Nu ţin cont de conceptul de crime de război, au adus teroarea pe pământul ucrainean. Aveţi toate informaţiile, ştiţi care sunt faptele, știți despre femeile violate de către soldaţii ruşi în teritoriile ocupate, despre refugiaţi ucişi pe drum, despre jurnalişti ucişi. Vorbim despre oameni care au supravieţuit Holocaustului iar acum trebuie să plece din ţara lor ori să se ascundă în adăposturi. Europa nu a mai văzut aşa ceva de decenii. Oamenii sunt disperaţi, unii dintre ei se roagă să moară”, a mai spus președintele Ucrainei.

Zelenski a făcut apel și la motto-ul național al Franței, după care a cerut ajutorul liderilor acestei țări în confruntarea cu Rusia:

„Suntem recunoscători Franței, pentru eforturile lui Emmanuel, Macron un veritabil lider. (...) Dumneavoastră știti cel mai bine ce este libertatea, egalitatea, fraternitatea și așteptăm din partea Franței să convingă Rusia să pună capăt războiului.”

 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close