Antena 3 CNN Externe Vremuri de criză: vânzările de arme înfloresc în SUA

Vremuri de criză: vânzările de arme înfloresc în SUA

Vremuri de criză: vânzările de arme înfloresc în SUA
Sursa foto: arme sua
17 Mar 2009   •   10:24

Barack Obama nu a făcut nici un pas spre restricţionarea armelor de foc în cele două luni la Casa Albă, dar propriterarii de arme din SUA nu vor să rişte, având în vedere tradiţia preşedinţilor democraţi.
Vânzările de arme au înregistrat un adevărat boom în ultimele patru luni, crescând considerabil profitul Smith & Wesson Corp, ale cărui acţiuni s-au triplat de la cotaţia minimă atinsă înainte de alegerile din noiembrie.
Proprietarii de magazine de arme au calculat că vânzările au crescut cu circa 80% din noiembrie şi până acum.
Analistul Eric Wold, de Merriman Curhan Ford, aprecia pentru Reuters că această tendinţă se manifestă direct în profitul Smith & Wesson, liderul pe piaţa armelor în SUA.
Acesta crede că actuala creştere se datorează faptului că lumea nu ştie ce va face administraţia Obama.
Joi, Smith & Wesson a raportat un profit mai mare decât se aştepta pentru trimestrul ce s-a încheiat pe 31 ianuarie, după o creştere a vânzărilor cu 62%.
Datele FBI arată că în ianuarie, creşterea a fost de 24 procente, cu un procent identic luna trecută.
Compania Smith & Wesson, cu o tradiţie de 157 de ani, a lansat noi modele în ianuarie şi crede că actuala tendinţă se va menţine încă cel puţin un semestru. Pentru al treilea trimestru societatea a anunţat creştere a vânzărilor la revolvere de 45%, iar la arme tactice s-a dublat.
În plus, societatea are de profitat şi de pe urma recentului plan de stimulare economică ce acordă patru miliarde de dolari poliţiei statele sau locale, având în vedere că obţine 80% din licitaţiil organizate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close