Antena 3 CNN Externe Xi Jinping: Nicio ţară nu are dreptul să arunce Asia în haos

Xi Jinping: Nicio ţară nu are dreptul să arunce Asia în haos

Xi Jinping: Nicio ţară nu are dreptul să arunce Asia în haos
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    07 Apr 2013   •   14:30

Nicio ţară nu are dreptul să arunce Asia în haos, a apreciat duminică preşedintele chinez Xi Jinping, într-un context de tensiuni puternice în Peninsula Coreea, fără să numească, totuşi, nici Coreea de Nord şi nici Statele Unite, relatează AFP.
   
"Nimeni nu ar trebui să fie autorizat să arunce în haos o regiune şi, cu atât mai puţin, întreaga lume, din egoism", a declarat Xi Jinping, fără să menţioneze disputele maritime dintre Beijing şi Tokyo sau cu alte ţări din regiune.
   
"Trebuie să acţionăm în mod concret pentru a soluţiona dificultăţi importante, cu scopul de a asigura stabilitatea Asiei", care "se confruntă cu noi provocări, atât timp cât apar probleme sensibile şi (atât timp) cât există ameninţări în domeniul securităţii tradiţionale şi netradiţionale", a continuat el.

Peninsula coreeană se confruntă cu o intensificare a tensiunilor, după ce Phenianul a lansat cu succes o rachetă cu rază lungă de acţiune, în decembrie, considerată un tir de rachetă balistică, şi a celui de al treilea test nuclear, în februarie.
   
Coreea de Nord, căreia China îi este principalul aliat important, şi-a anunţat intenţia de a reporni un reactor nuclear oprit în 2007, în pofida rezoluţiilor ONU care îi interzic orice program atomic, şi a mobilizat două rachete cu rază medie de acţiune pe coasta de est.

×
Subiecte în articol: Xi Jinping coreea de sud asia phenian seul China
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close