Antena 3 CNN Externe Yahoo!, amendat de o instanţă belgiană cu 50.000 de euro

Yahoo!, amendat de o instanţă belgiană cu 50.000 de euro

Yahoo!, amendat de o instanţă belgiană cu 50.000 de euro
Sursa foto: yahoo!
03 Mar 2009   •   20:48

Faimosul portal de internet trebuie să plătească peste 50.000 de euro pentru că nu a vrut să dezvăluie datele personale ale unor utilizatori, bănuiţi de fraudă.

Totul a început atunci când autorităţile belgiene au cerut companiei Yahoo! să dezvăluie datele reale ale deţinătorilor unor adrese de e-mail. Utilizatorii erau bănuiţi de fraude, comise la adăpostul unor pseudonime.

Yahoo! a refuzat. A adus argumentul că, fiind o companie americană, nu poate dezvălui informaţiile decât autorităţilor din Statele Unite.

Oficialii belgieni s-au scandalizat. Au declarat că nu au avut niciodată asemenea probleme cu Microsoft sau Google. Reprezentanţii parchetului au considerat că Yahoo! este şi o companie belgiană, atâta vreme cât serviciile sale sunt disponibile în această ţară.

Aşa că, au decis să amendeze Yahoo! cu 55.000 de euro pentru "refuz de colaborare cu justiţia". În plus, cunoscutul portal de internet va trebui să plătească 10.000 de euro pe zi, dacă nu îşi schimbă poziţia. Reprezentanţii Yahoo! au anunţat că vor face recurs.

Observator

×
Subiecte în articol: amenda
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close