Antena 3 CNN Externe Zeci de mumii, vechi de 4.300 de ani, descoperite în Egipt

Zeci de mumii, vechi de 4.300 de ani, descoperite în Egipt

Zeci de mumii, vechi de 4.300 de ani, descoperite în Egipt
Sursa foto: mumii
09 Feb 2009   •   18:14

30 de mumii, cu o vechime de 4.300 ani, au fost descoperite de arheologi în Egipt, situl Saqqara, de la marginea oraşului Cairo, a anunţat, luni, Zahi Hawass, şeful Consiliului suprem pentru antichităţi al Egiptului, citat de AFP.
Mumiile au fost descoperite la Gisr al-Moudir, la vest de piramida regelui Djéser, prima construcţie de acest tip datând din epoca faraonică. Unele dintre mumiile descoperite erau poziţionate în şase sarcofage din lemn şi piatră.
"Camera mormintelor datează din epoca celei de-a VI-a dinastii a Vechiului Imperiu, deci are o vechime de 4.300 de ani", a declarat Hawass, menţionând că descoperirea a fost făcută la o adâncime de 11 metri.
Majoritatea mumiilor erau aşezate în cinci nişe din camera mormintelor, construită din cărămidă şi purtând numele unui preot.
Una dintre cele două căi de acces în cameră a fost construită în timpul dinastiei a XXVI-a, în jurul anului 640 î.Cr, fiind astfel mai recentă.
În camera mormintelor se aflau şase sarcofage, două dintre acestea, unul din lemn şi altul din piatră, nefiind încă deschise.
La situl arheologic de la Saqqara, o vastă necropolă situată în regiunea vechiului Memphis, au mai fost descoperite nenumărate morminte, ca şi primele piramide faraonice.
Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close