Antena 3 CNN Externe Zimbabwe. Regimul de la Harare apelează la răpiri în masă pentru a descuraja opozanţii politici

Zimbabwe. Regimul de la Harare apelează la răpiri în masă pentru a descuraja opozanţii politici

Zimbabwe. Regimul de la Harare apelează la răpiri în masă pentru a descuraja opozanţii politici
22 Dec 2008   •   13:28

Îngrijorare în Zimbabwe după ce peste 40 de oficiali şi activişti pentru apărarea drepturilor omului, au fost răpiţi, în cadrul unor noi măsuri represive ale regimului de la Harare. Cel puţin doi membri ai grupării de opoziţie Mişcarea pentru o Schimbare Democratică (MSD) au dispărut numai săptămâna trecută, împreună cu un reporter de investigaţii.
"Numărul răpirilor a crescut şi par să se petreacă la nivel naţional", a declarat Nelson Chamisa, un purtător de cuvânt al MSD. Operaţiunea, numită "Chimumumu" , conform unor surse din armată, are ca scop eliminarea opozanţilor politici ai regimului aflat la putere. Răpirile urmează un scenariu de intimidare politică, cunoscut în ultimii doi ani, timp în care numeroşi oficiali de rang mediu şi mic au dispărut, în încercarea regimului de a destabiliza opoziţia partidului de guvernământ. Printre aceştia se numără Chris Dlamini, responsabil cu securitatea MSD şi Jestina Mukoko, directori al Proiectului Zimbabwean pentru Pace. partidul de guvernământ a negat orice implicare în valul de răpiri.
Fiica lui Dlamini, care a fost printre primii aomeni răpiţi luna aceasta, spune că nu va părăsi ţara până nu va afla care este soarta tatălui său. Ea susţine că familia sa nu a primit nici un fel de suport din partea poliţiei. "Nu ştiu la cine să apelez în acest moment. Sunt nişte vremuri incredibil de grele pentru noi, dar tot ce vrem să aflăm pentru moment este dacă mai este în viaă sau nu", a declarat ea.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Zimbabwe
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close