Antena 3 CNN Externe Ziua Victoriei, în imagini

Ziua Victoriei, în imagini

Ziua Victoriei, în imagini
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
13 Mai 2011   •   14:58

Ziua Victoriei, 9 mai, marchează capitularea Germaniei naziste în faţa Aliaţilor în Al Doilea Război Mondial. Evenimentul a fost marcat cu mare fast, ca în fiecare an, în Rusia şi în celelalte ţări din fostul bloc sovietic.

Iată o selecţie de fotografii de la paradele organizate cu ocazia zilei de 9 mai:

1. Preşedintele rus Dimitri Medvedev se adreasă participanţilor la parada pentru Ziua Victoriei, în Piaţa Roşie din Moscova. (EPA/Intact Images)


2. Garda de Onoare a regimentului Preşedintelul Rusiei poartă steagul naţional şi o replică a stindardului victoriei. (EPA/Intact Images)


3. Un soldat din Garda de Onoare a Georgiei stă în Parcul Victoriei din Tbilisi, în timp ce oamenii sărbătoresc 66 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste. (EPA/Intact Images)


4. Un bărbat ţine un steag sovietic în faţa monumentului Armatei Roşii, la Sofia, Bulgaria. (EPA/Intact Images)


5. Tancurile ruseşti defilează prin Piaţa Roşie din Moscova. (EPA/Intact Images)


6. Soldaţii din serviciul militar rus stau aliniaţi înainte de marşul pentru parada din Ziua Victoriei, în Piaţa Roşie din Moscova. (EPA/Intact Images)


7. Veterani multi-decoraţi din Al Doilea Război Mondial, la Moscova. (EPA/Intact Images)


8. Un veteran rus din Al Doilea Război Mondial cu nepotul său îmbrăcat în uniformă militară iau parte la marşul Partidului Comunist din Rusia, la Moscova. (EPA/Intact Images)


9. Fostul spion al Rusiei, Anna Chapman, se plimbă în Piaţa Roşie după parada de Ziua Victoriei, de la Moscova. (EPA/Intact Images)


10. Soldaţii din Garda de Onoare a României aduc un omagiu victimelor din Al Doilea Război Mondial, la o ceremonie specială organizată la Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie, aflat în faţa Palatului Naţional al Copiilor din Bucureşti. (EPA/Intact Images)


11. Preşedintele ucrainean Victor Ianucovici, împreună cu veteranii din Al Doilea Război Mondial, la Kiev. (EPA/Intact Images)


12. Veteranii din Al Doilea Război Mondial mărşăluiesc de Ziua Victoriei la Kiev, în Ucraina. (EPA/Intact Images)


13. Veteranii din Kîrgîzstan iau parte la ceremonia din Bishkek. (EPA/Intact Images)


14. Preşedintele rus Dimitri Medvedev (centru), primul ministru Vladimir Putin (dreapta) şi ministrul apărării ruse, Anatoli Serdiucov (stânga), iau parte la parada din Piaţa Roşie din Moscova. (EPA/Intact Images)


15. Veteranii din Al Doilea Război Mondial depun flori la mormântul camarzilor căzuţi la datorie, la Memorialul Gloriei Militare de la Chişinău. (EPA/Intact Images)


16. Fostul preşedinte al Moldovei şi preşedintele Partidului Comunist, Vladimir Voronin (dreapta), împreună cu candidatul la primărie Igor Dodon, aşteaptă să bată Clopotul Memoriei.  (EPA/Intact Images)


17. Susţinătorii pro-ruşi participă la un "marş al libertăţii", de la Arcul de Triumf din Chişinău până la Memorialul Gloriei Militare. (EPA/Intact Images)


18. Un veteran din Al Doilea Război Mondial dansează cu o tânără femeie îmbrăcată într-o uniformă veche, în Parcul Gorki din Moscova. (EPA/Intact Images)


19. Un veteran de război în timpul paradei de ziua Victoriei, în Parcul Gorki din Moscova. (EPA/Intact Images)


20. Veteranii din Ucraina depun flori la monumentul Soldaţilor Sovietici de la Kiev. (EPA/Intact Images)


21. Două veterane din Al Doilea Război Mondial poartă un portret al legendarului comandant sovietic Georgiy Zhukov, la monumentul Soldaţilor Sovietici din Kiev. (EPA/Intact Images)


22. Veterani de război din Kîrgîzstan iau parte la manifestaţiile de Ziua Victoriei, la Bishkek. (EPA/Intact Images)



23. Un băiat îi oferă un buchet de flori unui veteran de război din Belarus, într-un parc din Minsk. (EPA/Intact Images)



24. O femeie îi ataşează o fundă unui veteran de război din Moldova.



25. Veterana Lyudmila Anosova, în vârstă de 85 de ani, aşa numita fiică a regimentului, reacţionează în timp ce spune poveşti de război în timpul manifestaţiilor pentru Ziua Victoriei, de la Moscova.



26. Soldaţii moldoveni mărşăluiesc în faţa Memorialului Victoriei de la Chişinău.



27. Un veteran ruso-israelian din Al Doilea Război Mondial îşi poartă uniforma plină de decoraţii cu ocazia paradei de Ziua Victoriei de la Ierusalim.




×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close