x close

Ziua Victoriei, în imagini

13 Mai 2011   •   14:58
Ziua Victoriei, în imagini Galerie foto (27) Foto: EPA/Intact Images

Ziua Victoriei, 9 mai, marchează capitularea Germaniei naziste în faţa Aliaţilor în Al Doilea Război Mondial. Evenimentul a fost marcat cu mare fast, ca în fiecare an, în Rusia şi în celelalte ţări din fostul bloc sovietic.

Iată o selecţie de fotografii de la paradele organizate cu ocazia zilei de 9 mai:

1. Preşedintele rus Dimitri Medvedev se adreasă participanţilor la parada pentru Ziua Victoriei, în Piaţa Roşie din Moscova. (EPA/Intact Images)


2. Garda de Onoare a regimentului Preşedintelul Rusiei poartă steagul naţional şi o replică a stindardului victoriei. (EPA/Intact Images)


3. Un soldat din Garda de Onoare a Georgiei stă în Parcul Victoriei din Tbilisi, în timp ce oamenii sărbătoresc 66 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste. (EPA/Intact Images)


4. Un bărbat ţine un steag sovietic în faţa monumentului Armatei Roşii, la Sofia, Bulgaria. (EPA/Intact Images)


5. Tancurile ruseşti defilează prin Piaţa Roşie din Moscova. (EPA/Intact Images)


6. Soldaţii din serviciul militar rus stau aliniaţi înainte de marşul pentru parada din Ziua Victoriei, în Piaţa Roşie din Moscova. (EPA/Intact Images)


7. Veterani multi-decoraţi din Al Doilea Război Mondial, la Moscova. (EPA/Intact Images)


8. Un veteran rus din Al Doilea Război Mondial cu nepotul său îmbrăcat în uniformă militară iau parte la marşul Partidului Comunist din Rusia, la Moscova. (EPA/Intact Images)


9. Fostul spion al Rusiei, Anna Chapman, se plimbă în Piaţa Roşie după parada de Ziua Victoriei, de la Moscova. (EPA/Intact Images)


10. Soldaţii din Garda de Onoare a României aduc un omagiu victimelor din Al Doilea Război Mondial, la o ceremonie specială organizată la Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie, aflat în faţa Palatului Naţional al Copiilor din Bucureşti. (EPA/Intact Images)


11. Preşedintele ucrainean Victor Ianucovici, împreună cu veteranii din Al Doilea Război Mondial, la Kiev. (EPA/Intact Images)


12. Veteranii din Al Doilea Război Mondial mărşăluiesc de Ziua Victoriei la Kiev, în Ucraina. (EPA/Intact Images)


13. Veteranii din Kîrgîzstan iau parte la ceremonia din Bishkek. (EPA/Intact Images)


14. Preşedintele rus Dimitri Medvedev (centru), primul ministru Vladimir Putin (dreapta) şi ministrul apărării ruse, Anatoli Serdiucov (stânga), iau parte la parada din Piaţa Roşie din Moscova. (EPA/Intact Images)


15. Veteranii din Al Doilea Război Mondial depun flori la mormântul camarzilor căzuţi la datorie, la Memorialul Gloriei Militare de la Chişinău. (EPA/Intact Images)


16. Fostul preşedinte al Moldovei şi preşedintele Partidului Comunist, Vladimir Voronin (dreapta), împreună cu candidatul la primărie Igor Dodon, aşteaptă să bată Clopotul Memoriei.  (EPA/Intact Images)


17. Susţinătorii pro-ruşi participă la un "marş al libertăţii", de la Arcul de Triumf din Chişinău până la Memorialul Gloriei Militare. (EPA/Intact Images)


18. Un veteran din Al Doilea Război Mondial dansează cu o tânără femeie îmbrăcată într-o uniformă veche, în Parcul Gorki din Moscova. (EPA/Intact Images)


19. Un veteran de război în timpul paradei de ziua Victoriei, în Parcul Gorki din Moscova. (EPA/Intact Images)


20. Veteranii din Ucraina depun flori la monumentul Soldaţilor Sovietici de la Kiev. (EPA/Intact Images)


21. Două veterane din Al Doilea Război Mondial poartă un portret al legendarului comandant sovietic Georgiy Zhukov, la monumentul Soldaţilor Sovietici din Kiev. (EPA/Intact Images)


22. Veterani de război din Kîrgîzstan iau parte la manifestaţiile de Ziua Victoriei, la Bishkek. (EPA/Intact Images)23. Un băiat îi oferă un buchet de flori unui veteran de război din Belarus, într-un parc din Minsk. (EPA/Intact Images)24. O femeie îi ataşează o fundă unui veteran de război din Moldova.25. Veterana Lyudmila Anosova, în vârstă de 85 de ani, aşa numita fiică a regimentului, reacţionează în timp ce spune poveşti de război în timpul manifestaţiilor pentru Ziua Victoriei, de la Moscova.26. Soldaţii moldoveni mărşăluiesc în faţa Memorialului Victoriei de la Chişinău.27. Un veteran ruso-israelian din Al Doilea Război Mondial îşi poartă uniforma plină de decoraţii cu ocazia paradei de Ziua Victoriei de la Ierusalim.
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati