Antena 3 CNN Formula 1 Demisii în lanţ la vârful motorsportului mondial | Formula 1 se vede pe canalele Antena

Demisii în lanţ la vârful motorsportului mondial | Formula 1 se vede pe canalele Antena

Mai mulţi şefi din organizaţia care conduce motorsportul mondial au plecat. Natalie Robyn a demisionat din postura de preşedintele executiv al FIA, organismul care coordonează inclusiv Formula 1.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mai 2024   •   10:15

Cea mai importantă competiţie din patrimoniul FIA, Formula 1, este în următorii 3 ani în exclusivitate pe canalele Antena.

Au început plecările la vârfurile Federației Internaționale de Automobilism, după acuzele din martie la adresa președintelui FIA. Presa internațională a scris despre o presupusă ingerință a lui Mohammed Ben Sulayem asupra rezultatelor unor curse de Formula 1 din sezonul trecut.

Comisia de Etică a FIA, organismul care guvernează sporturile cu motor l-a găsit nevinovat pe Ben Sulayem, după acuzele că ar fi intervenit în etapele din Arabia Saudită și Las Vegas, însă mai mulți oameni din conducere au decis să plece.

Natalie Robyn, care era preşedintele executiv al FIA de 18 luni, și-a depus demisia. Plecarea lui Robyn vine după ce alți trei conducători din cadrul FIA au plecat în acest an.

În ciuda apelor tulburi de la vîrful FIA, lucurile merg din din ce în ce mai bine pentru Formula 1. Compania americană care deţine drepturile pentru F1 a anunţat o creştere imensă pentru prima parte a anului.

Peste 170 de milioane de dolari a fost creşterea veniturilor din drepturi TV, sponsorizări şi promovările curselor, faţă de primul trimestru de anul trecut. Acest lucru a fost evidenţiat şi de numărul mare de vedete prezente la Marele Premiu de la Miami, care a fost week-endul trecut în direct la Antena 3 CNN.

Cântăreţul Ed Sheeren a profitat de vizita la circuitul din Florida şi a făcut o cursă alături de vedeta Mercedes, George Russell.

După o cursă istorică în Miami, unde Lando Norris a obținut prima sa victorie, Formula 1 revine în Europa în weekendul 17 - 19 mai. Sâmbătă, 18 mai, de la ora 16:45, vor avea loc calificările Marelui Premiu al regiunii Emilia-Romagna, pe Antena 3 CNN.

Duminică, 19 mai, de la 15:45 va avea loc marea cursă de la Imola, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

×
Subiecte în articol: Formula 1 demisii FIA
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close