Antena 3 CNN Formula 1 Analiza Grand Prix-ului de la Suzuka. Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei se vede la Antena 3 CNN

Analiza Grand Prix-ului de la Suzuka. Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei se vede la Antena 3 CNN

Se anunţă o nouă bătălie colosală în acest weekend, în Formula 1. Antena 3 CNN va transmite Marele Premiu al Japoniei, a patra cursă a sezonului.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Apr 2024   •   09:39

Anul trecut, campionul mondial Max Verstappen s-a impus pe legendarul circuit de la Suzuka.

Laurenţiu Rădulescu, alături de comentatorii Antal Putinică şi Cătălin Ghigea au făcut analiza Grand Prix-ului.

”Suntem pe Suzuka, un circuit atipic pentru Formula 1, dar în sfârșit un circuit pe care putem spune că înțelegem ce înseamnă Formula 1. De ce? Pentru că este un circuit în adevăratul sens al cuvântului, are aproape 6 km lungime. Asta deja am spus-o pe antrenamente. Este în forma cifrei opt, este răsucit, se parcurge și în sensul orar și în sensul anti-orar, de unde și echilibrul între virajele de stânga”, a spus Antal Putinică, în direct, la Antena 3 CNN.

Marele Premiu al Japoniei înseamnă, totodată, un circuit care favorizează piloții foarte buni.

”Sunt 18 viraje, 5,8 km. Este un circuit foarte, foarte rapid, un circuit care premiază eficiența aerodinamică, premiază apăsarea la la sol și este un circuit care favorizează piloții foarte buni. Este un un mare premiu în care ne vom da seama de ordinea performanțelor mașinilor, pentru că deja după  primele patru etape, cam știm deja ce mașină excelează, pe ce tip de circuit și pe ce tip de viraje”, a spus Cătălin Ghigea, în direct, la Antena 3 CNN.

De asemenea, Antal Putinică şi Cătălin Ghigea au comentat și despre antrenamentele care au avut loc în această dimineață.

”Am avut primul antrenament liber, am avut din păcate și un steag roșu. Logan Sargeant a pierdut controlul mașinii și a lovit glisierele. Să sperăm că nu a afectat șasiul pentru că la cursa anterioară el nu a participat, a trebuit să cedeze mașina sa lui Alexander Albon, dar a fost un accident destul de urât, vom afla în curând dacă sau va continua sau nu weekend-ul. Un circuit extrem de frumos, un mare premiu care s-a mutat din toamnă în primăvară, suntem în perioada de înflorire a cireșilor în Japonia, cu imagini spectaculoase, un public foarte cald, foarte pasionat de Formula 1, așa că ne așteaptă un mare prezent interesant”, a mai completat Cătălin Ghigea, în direct, la Antena 3 CNN.

Antal Putinică şi Cătălin Ghigea  au vorbit și despre diferența dintre Melbourne și Japonia, din punctul de vedere al adăptării piloților la fusul orar.

”Fusul orar să spunem că este același. Oricum lumea a venit aici imediat după acel Grand Prix din Australia, asta cine nu a sărbătorit paștele catolic.

Dar acest circuit este unul care ridică foarte multe probleme. 

Așa cum spunea și Cătălin, este un circuit tehnic, un circuit de mâna pilotului și mă aștept să avem un duel foarte interesant în calificări.

De asemenea, mai trebuie scos în evidență un lucru: n-am mai avut doi japonezi în același timp într-o formulă de competiție, fie de antrenament, calificări sau cursă de mai bine de un deceniu”, a mai completat Antal Putinică.

Marele premiu al Japoniei

  • Sâmbătă - 6 aprilie - ora 5:30 - A treia sesiune de antrenamente
  • Sâmbătă - 6 aprilie - ora 8:45 - Sesiunea de calificări
  • Duminică -7 aprilie - ora 7:45 - Cursa de la Suzuka, Japonia
×
Subiecte în articol: Formula 1 Marele Premiu al Japoniei
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close