Antena 3 CNN High Tech Honda a prezentat noul Asimo, cel mai avansat robot umanoid din lume

Honda a prezentat noul Asimo, cel mai avansat robot umanoid din lume

Honda a prezentat noul Asimo, cel mai avansat robot umanoid din lume
Sursa foto: Foto: T3.com
09 Noi 2011   •   16:36

Cititorii site-ului Antena3.ro sunt deja familiarizați cu Asimo, cel mai avansat robot umanoid din lume. Ei bine, Honda tocmai l-a îmbunătățit, iar acum este mai rapid și mai inteligent ca niciodată.

Honda a prezentat noul robot Asimo care are atât un design îmbunătățit cât și recunoaștere facială și vocală, plus noi mișcări fizice.

Asimo 2011 nu este doar o demonstrație de forță a abilităților tehnologice de care este capabilă compania Honda. El a fost dezvoltat în încercarea de a-i ajuta pe cei care lucrează la centrala nucleară Fukushima, afectată grav de cutremurul urmat de tsunami de anul acesta. De fapt, scrie T3.com, brațul avansat tehnologic al lui Asimo este deja utilizat de un robot folosit pentru închiderea valvelor în mediul radioactiv de la Fukushima.

În timpul demonstrației, noul Asimo a reușit să alerge cu aproape 10 km/h, să ridice un vas, apoi capacul său și să toarne o băutură. Cu ajutorul tehnologiei de recunoaștere facială a reușit, de asemenea, să identifice trei persoane și să-și dea seama ce băutură vrea fiecare.

Ce știe să facă noul Asimo:

 


Robotul Asimo (precedenta generație) a dansat în România:

 


×
Subiecte în articol: robot
Parteneri
Sprijinul americanilor pentru Ucraina s-a prăbușit
x close