Antena 3 CNN High Tech ASIMO, singurul roboţel umanoid care aleargă şi joacă fotbal, a sosit în România (VIDEO)

ASIMO, singurul roboţel umanoid care aleargă şi joacă fotbal, a sosit în România (VIDEO)

ASIMO, singurul roboţel umanoid care aleargă şi joacă fotbal, a sosit în România (VIDEO)
de Florin Tulbure    |    14 Mai 2010   •   15:12

ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Honda a adus în România ASIMO, considerat cel mai avansat robot umanoid din lume. Evenimentul a avut loc vineri, cu ocazia unei conferinţe de presă organizate înaintea Honda GreenChallenge 2010, o competiţie de condus economic, care are loc pentru a doua oară şi în România.

ASIMO este un robot humanoid creat de Honda Research & Development Wako Fundamental Technical Research Center din Japonia. Robotul măsoară 130 de centimetri în înălţime şi cântăreşte 54 de kilograme. Numele ASIMO este un acronim al titulaturii "Advanced Step in Innovative Mobility". Până în 2009 s-au fabricat 100 de unităţi ASIMO, primul dintre cele 12 modele fiind dezvoltat în 1986, iar versiunea curentă a fost anunţată la sfârşitul lui 2005.

ROBOŢELUL ASIMO, ÎN ACŢIUNE





?Roboţii umanoizi au ieşit demult din romanele science fiction, iar dovada reală este chiar ASIMO, care ne-a convins că merită toată atenţia noastră. ASIMO s-a pregătit să interacţioneze cu întreaga comunitate eco din România, prin demonstraţii live şi participarea la competiţie. Ne bucurăm de prezenţa lui ASIMO în România, dar şi că este alături de noi la evenimentele GreenChallenge?, a declarat Mihai Sandu, GreenChalenge 2010 Project Manager.



Actuala generaţie a robotului poate să alerge cu 6 kilometri pe oră, să joace fotbal şi chiar să urce scările, aşa cum se poate vedea în clipul de mai jos. Mai mult, ASIMO poate să meargă alături de un om, în timp ce îl ţine de mână, poate transporta obiecte sau chiar să îndeplinească sarcinile unui recepţioner într-o firmă.

ROBOŢELUL ASIMO DANSEAZĂ



Roboţelul ASIMO, cel mai performant robot care poate interacţiona natural cu omul, a fost senzaţia conferinţei de presă premergătoare finalei GreenChalenge. El a susţinut o demonstraţie live, a interpretat gesturi şi a efectuat mişcări umane, ba chiar a urcat şi a cobotât treptele unei scări. Roboţelul nu doar că poate alerga cu 6 km/h ci poate lovi o minge de fotbal, să evite singur obstacolele, în acelaşi timp fiind capabil să îşi creeze o altă rută către destinaţia prestabilită.



Honda GreenChalenge 2010
La competiţia GreenChalenge 2010, aflată la a doua ediţie în România, s-au înscris numeroşi concurenţi, 8791 de persoane, din totalul de aproximativ 60.000 de vizitatori ai site-ului oficial. Concurenţii înscrişi au fost evaluaţi în funcţie de punctajul obţinut la două probe online: Eco-Test şi Eco-Game. Cei ajunşi în semifinale au concurat local, în condiţii de trafic real, la dealer-ul Honda din oraşul lor. Printre cele mai bune performanţe se numără un consum de 3.0 litri la 100 de kilometri, la volanul unei Honda Accord executive Diesel. Weekend-ul acesta, cei 18 finalişti se întrec pe traseul Bucureşti-Craiova-Bucureşti.


?Filosofia Honda este ca această companie să fie utilă societăţii, nu doar să fim simpli furnizori de produse. Prin ASIMO, Honda încearcă să fie utilă societăţii şi pe viitor?, a declarat Hirotomo Kani, preşedintele Honda Trading România.
Foto: Petru Leonte, Antena3.ro
Text: Florin Tulbure, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: honda
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close