Antena 3 CNN High Tech iPad Mini, MacBook Pro, iMac și Mac Mini într-o singură seară. Ce încearcă Apple să facă?

iPad Mini, MacBook Pro, iMac și Mac Mini într-o singură seară. Ce încearcă Apple să facă?

iPad Mini, MacBook Pro, iMac și Mac Mini într-o singură seară. Ce încearcă Apple să facă?
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de N.B.    |    24 Oct 2012   •   10:44

Lansarea iPad Mini, eveniment cu ocazia căruia Apple a introdus și noua generație de iPad (a patra), noile notebook-uri, cu MacBook Pro 13 în lumina reflectoarelor, noile iMac și Mac Mini, a luat prin surprindere lumea IT.

Toată lumea se aștepta la iPad Mini, dar prezentarea Apple a adus noutăți pentru aproape toate produsele companiei. Singurele dispozitive care nu au fost prezente în evenimentul de pe 23 octombrie au fost iPhone și iPod, iar motivul pentru care acestea nu s-au regăsit este că au avut un eveniment separat în urmă cu puțin peste o lună.

Intențiile companiei Apple sunt destul de neclare la acest moment. Este evidentă nevoia de a lansa pe piață ceva nou și entuziasmant înainte de sezonul sărbătorilor de iarnă pentru a maximiza profitul din această perioadă excelentă pentru piața electronicelor, dar iPad Mini era suficient de anticipată și are potențialul să producă, alături de iPhone 5 și noua linie de iPod-uri, un sezon excelent de vânzări.

Este posibil ca cei din conducerea companiei din Cupertino, California, să fi simțit nevoia să reîmpropăteze produsele pe care le oferă, dar mai există și varianta distrugerii evenimentului Microsoft.

Compania creatoare a celui mai cunoscut și utilizat sistem de operare din lume pregătește, de luni bune, lansarea celei mai noi variante, Windows 8, un sistem de operare care este așteptat să revoluționeze modul în care funcționează dispozitivele Windows, de la PC, la tablete, la telefoane.

Pe lângă sistemul de operare, se pregătește și lansarea tabletelor Microsoft Surface, tablete care au tastatura incorporată în husa de protecție și se anunță a fi un competitor serios pentru iPad.

La noutățile Microsoft se adaugă și cele ale producătorilor care rulează cu Windows. Evenimentul de pe 26 octombrie va fi folosit și de companii ca HP sau Nokia pentru a-și prezenta produsele pentru noul Windows 8. Laptopurile hibrid de la HP, cu un touchscreen de invidiat sunt printre cele mai anticipate produse din domeniu.

A reușit, deci, Apple să le strice petrecerea celor de la Microsoft? Internetul este împânzit de știri și reacții referitoare la produsele prezentate de Tim Cook și Phil Schiller, marți, dar interesul pentru 26 octombrie a rămas ridicat. Va fi o cursă strânsă.

×
Subiecte în articol: Apple microsoft
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close