Antena 3 High Tech Nokia apelează la poliţia rusă pentru recuperarea prototipului unui smartphone de la un blogger

Nokia apelează la poliţia rusă pentru recuperarea prototipului unui smartphone de la un blogger

09 Iul 2010   •   12:03
Nokia apelează la poliţia rusă pentru recuperarea prototipului unui smartphone de la un blogger

Nokia a cerut ajutor poliţiei ruse pentru recuperarea prototipului unui telefon mobil inteligent care ar fi intrat în posesia unui blogger, acesta postând poze şi recenzii legate de aparat înainte de prezentarea oficială, potrivit Wall Street Journal.

Bloggerul rus, Eldar Murtazin, susţine că a fost contactat miercuri de departamentul de infracţiuni economice din cadrul ministerului de Interne din Rusia şi se va întâlni cu autorităţile vineri. Poliţia din Moscova a anunţat că nu poate comenta acest caz.

Situaţia Nokia este similară cazului Apple care, potrivit presei, ar pregăti un nou smartphone, însă prototipul a ajuns în posesia celor de la Gizmodo, un site de specialitate, care a publicat în aprilie o serie amplă de imagini şi informaţii despre gadget. Aparent, un prototip al aparatului a fost uitat într-un bar.

Prototipul pe care Nokia vrea să-l recupereze este modelul N8, cu ecran tactil. Aparatul va fi lansat pe piaţă în al treilea trimestru. Bloggerul şi-a publicat recenziile pe 26 aprilie, cu o zi înainte ca grupul finlandez să prezinte telefonul.

Într-un interviu, Murtazin a declarat că gadgetul nu se află în posesia sa. Telefonul şi pozele i-ar fi fost aduse de o "sursă", pe care nu a vrut să o identifice.

Foto: teknoloji.tv

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close